Notícies

;
02 octubre 2009

La creativitat al servei del reciclatge

El Patronat de Turisme, la Regidoria de Medi Ambient de Peníscola i Emeká comunicació llancen la campanya Recíscola, máquina de reciclar.


Apareix als voltants del Castell de Peníscola una estranya maquina, que segons investigacions data de l'època de Benet XIII, Papa Luna. Aquesta màquina estarà exposada els dies 10 i 11 d'octubre en el passeig marítim.

En efecte, en un dels laterals resa en una placa de ferro, quasi de forma oculta per l'efecte de l’òxid, el següent text:

Máquina para reciclar
Recíscola
1420. Fabricada en España


Sabem, per un manuscrit oposat pròxim a la màquina, que existeixen instruccions d'ús disseminades per la ciutat. Pel que sembla, el creador de la màquina Leonardo Dabici era conscient de la importància del reciclatge i la reutilització dels residus. Per aquesta raó, es va encarregar de repartir pistes davant la possibilitat d'oblidar en un futur la fórmula d'ús de Recíscola. Aqueix futur ja ha arribat.

El Patronat de Turisme, la Regidoria de Medi Ambient i el mateix Leonardo Dabici al costat d'un dels seus aprenents, sol·liciten l'ajuda d'investigadors que a través d'una aventura per Peníscola, recapten pistes sobre el funcionament d'aquesta peculiar màquina.

Així el dia 10 d'octubre es realitzarà una gimcana, des de les 10h fins a les 20h en la qual podran participar totes aquelles persones de qualsevol edat que complisquen el requisit de ser intrèpides i investigadores. El dia 11 d'octubre es repetirà per a aquelles persones que no van poder participar-hi el dia anterior.

A les 19:00h cada dia es posarà en funcionament Recíscola. Aquesta reciclarà objectes utilitzats, transformant-los en una meravellosa bicicleta, que serà sortejada entre tots aquells que van resoldre l'enigma. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola