Notícies

;
02 septiembre 2009

Els cicles de Música Clàssica celebren les seues Noces de Plata

La vint-i-cinquena edició del Cicle de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola, arriba amb novetats a la Ciutat a la Mar.
Contra la crisi, gratuïtat de les entrades per a tots i cadascun dels concerts; per a motivar la participació, “un dels millors cartells de tots els temps, amb grans intèrprets solistes de refutada fama mundial” assegurava el president del Patronat Municipal de Turisme, Rafael Suescun, ens que organitza l'esdeveniment musical, amb la col·laboració de la Diputació Provincial de Castelló, que patrocina dos dels vuit concerts del Cicle.
Com a novetat destacada en la present edició, trobem la recuperació del format original de la Missa del Pescador, amb la partitura de Vittorio Cacciatori i lletra de Juan Bautista Simó, en la qual la veu anirà acompanyada per una orquestra de cambra.
La litúrgia del dia tretze de setembre recrearà la primigènia Missa del Pescador amb músics escollits especialment per a l'ocasió, entre la plantilla de l'Orquestra Simfònica de Peníscola i sota l'adreça de Raquel Bayarri en el vint-i-cinqué aniversari del certamen musical.
Aquesta edició és, a més, doblement nostàlgica, “ja que l'originari director dels cicles, el Sr. Cacciatori, ha mort aquest mateix any”, explicava Suescun.
Motius suficients “perquè la present edició del Cicle de Concerts de Música Clàssica siga excepcional”, constatava l'edil.
Per la seua banda, Salvador García Sorlí, director del Cicle des de 2005, ha destacat la qualitat musical de les diferents actuacions tant en el Castell com en el Palau de Congressos, que recorren el repertori de la clàssica des de Mendelsson fins a peces de compositors nacionals, com Chapin.
El turista i visitant de Peníscola valora en més d'un 70% dels casos entrevistats, l'oferta cultural del municipi com a motor d'atracció, “per la qual cosa el Patronat, juntament amb la Diputació i la Generalitat, programem festivals i cicles de diferent índole que posicionen la nostra destinació turística com a centre de l'activitat cultural de la zona” valorava l'edil. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola