Notícies

;
02 septiembre 2009

Peníscola supera la prova i ultrapassa la barrera del 90% d'ocupació en agost

Peníscola, continua amb les bones dades d'ocupació durant la temporada. Si les dades del passat mes de juliol la van posicionar com la quarta població amb més ocupació de l'Estat Espanyol, segons l'INE, el mes d'agost també ha reflectit dades molt positives superant el 90%.

La destinació turística castellonenca es consolida, un any més, com una de les destinacions més sol·licitades per als turistes que escullen la mediterrània com a destinació de vacances. La Ciutat a la Mar “ha mantingut nivells d'ocupació molt similars als d'anys anteriors, consolidant el seu estatus de destinació turística familiar, de qualitat i amb una oferta de sol i platja i complementària excepcional” assegurava Rafael Suescun, edil de Turisme en el consistori.

Les dades, encara provisionals del Patronat de Turisme, revelen una ocupació del 90.35% dels establiments hotelers, amb cims d'ocupació durant les setmanes segona i quarta amb ocupacions d'un 95% i un 97.27% respectivament. El mes de juliol “també va superar les previsions”, amb una ocupació del 85%.

Per al mes de setembre,  “les dades són molt optimistes, amb tancaments de vendes en multitud d'hotels per als dies que coincideixen amb les Festes Patronals” assegurava Suescun.

Els turistes han arribat de la Comunitat de Madrid, Catalunya, Aragó, i la mateixa Comunitat Valenciana i han apostat, un any més, per la Ciutat a la Mar, que registra dades de fidelitat del turista superiors al 60%.

Les campanyes publicitàries en mitjans de comunicació nacional, l'assistència a les fires nacionals més importants del sector i l'aposta per l'ús de la xarxa com a vehicle de comunicació són algunes de les accions que el Patronat ha portat a terme durant el període previ a la temporada vacacional.

Perfil del turista
El Patronat Municipal de Turisme ha realitzat durant la present campanya un estudi sobre el perfil del turista en la localitat, que confirma novament les dades que es manejaven amb anterioritat.

Destaquen l'elevat nombre de reserves a través d'Internet que superen el 40%.  El turista que arriba amb la família és el majoritari, suposant més del 63% de les arribades. Les motivacions principals de la visita són la platja i el clima, el patrimoni historicoartístic i  la gastronomia.

Allò més valorat, la neteja de carrers i platges, els recursos historicoartístics i, novament, la gastronomia.

La procedència del turista és en un 80% nacional, “tendència que ha assegurat l'ocupació hotelera novament” explicava l'edil.

Amb la pròxima obertura de l'aeroport de Castelló “ és previsible que la tendència de les xifres es modifiquen, és per això que el Patronat també està incidint en la promoció en el mercat internacional” comunicava Beatriz Rosa. No obstant això, la mateixa gerent assegurava que amb les xifres en la mà és el turista nacional a qui “hem d'acaronar i seguir convencent”

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola