Notícies

;
31 julio 2009

Peníscola manté els nivels d'ocupació malgrat la crisi

Peníscola, es consolida un any més com una de les destinacions més sol·licitades per als turistes que escullen la Mediterrània com a destinació de vacances. Malgrat els pronòstics més pessimistes que auguraven un estiu amb el sector en reculada, el municipi castellonenc “ha aguantat l'estirada i ha registrat dades molt similars als d'anys anteriors, contràriament al que ha ocorregut amb altres destinacions turístiques” assegurava Rafael Suescun, edil de turisme en el consistori.
Les dades, encara provisionals, del Patronat de Turisme, revelen una ocupació del 80% dels establiments hotelers, la mateixa xifra que es registrava en el mateix mes de l'any anterior.
“La causa fonamental ha estat la nostra aposta pel turista nacional que ha suposat, tradicionalment, el visitant majoritari en el nostre municipi” explicava Beatriz Rosa, gerent del Patronat de Turisme.
Els turistes arribats de la comunitat de Madrid, Catalunya, Aragó, i la mateixa Comunitat Valenciana han apostat, un any més, per la Ciutat a la Mar, que registra dades de fidelitat del turista superiors al 60%.
Les campanyes publicitàries en mitjans de comunicació nacional, l'assistència a les fires nacionals més importants del sector i l'aposta per l'ús de la xarxa com a vehicle de comunicació són algunes de les accions que el Patronat ha portat a terme durant el període previ a la temporada vacacional. “Malgrat la retallada pressupostària de moltes de les àrees de gestió municipal, l'Ajuntament apostava per mantenir els nivells d'inversió en promoció, per això, el pressupost d'enguany no es va reduir ni en un euro” assegurava Suescun, qui, a més recordava la multiplicació de recursos econòmics destinats específicament a campanyes publicitàries.
La tendència a la reserva d'última hora i l'ús d'Internet per a efectuar les reserves ha dificultat al Patronat l'elaboració de previsions fiables, per la qual cosa les dades recopilades diàriament, i la col·laboració entre empreses i administració per al maneig dels indicadors i les xifres, ha estat i està sent fonamental en aquesta campanya,  explicava la gerent.

Perfil del turista
El Patronat Municipal de Turisme ha realitzat durant la present campanya un estudi sobre el perfil del turista en la localitat, que confirma novament les dades que es manejaven amb anterioritat.
Destaquen l'elevat nombre de reserves a través d'Internet que superen el 40%.  El turista que arriba amb la família és el majoritari suposant més del 63% de les arribades. Les motivacions principals de la visita són la platja i el clima, el patrimoni historicoartístic i  la gastronomia.
El més valorat, la neteja de carrers i platges, els recursos historicoartístics i, novament, la gastronomia.
La procedència del turista és en un 80% nacional, “tendència que ha assegurat l'ocupació hotelera novament” explicava l'edil.
Amb la pròxima obertura de l'aeroport de Castelló “ és previsible que la tendència de les xifres es modifiquen, és per això que el Patronat també està incidint en la promoció en el mercat internacional” comunicava Beatriz Rosa. No obstant això, la mateixa gerent assegurava que amb les xifres en la mà és el turista nacional al qual “hem d'acaronar i seguir convencent”

L'inici del mes d'agost, precedit de bones xifres,” fa augurar un bon tancament de la campanya” valorava l'edil qui reiterava l'esforç que s'està realitzant tant del sector privat com el públic pel manteniment i consolidació de les xifres d'altres anys en un 2009 “xop de crisi” comentava Suescun.
Les activitats programes per al mes que s'inaugura aquest cap de setmana, comença amb l'esperat piromusical que congrega any rere any més de 150.000 persones en el municipi. Amb els focs artificials, Peníscola donarà la benvinguda al mes de major concurrència de visitants, un mes “ que no defraudara i tornarà a demostrar la bona salut que gaudeix el turisme a Peníscola” conclou l'edil. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola