Notícies

;
29 julio 2009

S'intensifica la neteja de platges i cales

En plena temporada turística, la conservació i neteja de les platges continua, sense pausa, al llarg de tot el terme municipal. “Durant l'estiu la neteja de les platges és diària i enguany, a més, hem ampliat la freqüència de neteja en les cales naturals, que anteriorment es realitzava tres vegades a la setmana, per a ara fer-ho diàriament i de forma manual” afirmava Agustín Fresquet, edil de Platges.

Les platges urbanes, disposen de neteja manual també diàriament, a més de la neteja que es realitza dia a dia de forma mecanitzada, majoritàriament nocturna: “les màquines treballen des de les onze de la nit fins a les set del matí, i posteriorment es realitza una batuda manual” explicava Fresquet.

Quatre persones, de les cinc del matí a les dotze del migdia, s'encarreguen de la neteja manual de l'arena, la neteja de dutxes i passarel·les; de la mateixa manera, una màquina de menudes dimensions recorre els voltants del mur i les zones no accessibles per als tractors que treballen de nit per a, així, “assegurar una neteja exhaustiva i efectiva de tota l'àrea” assegurava l'edil.

A més aquest estiu hi ha reforços, el programa de foment d'ocupació Encorp, ha facilitat al consistori personal de suport per a la neteja manual en arena, es tracta concretament de quatre persones més que durant la seua jornada de sis a tretze hores s'encarreguen de revisar i arreplegar brossa menuda que els usuaris hagen pogut deixar en l'arena.

Quant a la maquinària, 2 màquines neta-platges, similars a tractors i una màquina d'inferior potència i volum s'ocupen de mantenir les platges de Peníscola netes diàriament.

“Solen retirar burilles, alguna llanda, papers i envasos, no obstant això, les bosses d'escombraries de les 150 papereres de recollida selectiva que hi ha en les platges estan sempre plenes, pel que els usuaris estan bastant conscienciats de la importància de no embrutar les platges” comentava Fresquet.

L'Ajuntament de Peníscola “fa un esforç enorme per mantenir les platges en excel·lents condicions”, així ho avalen els diferents certificats que ostenten les platges, la Q de l'ICTE, la Bandera Blava, el certificat de Qualitur o les 32 certificacions d'AENOR que fan de Peníscola el municipi espanyol amb més certificacions de gestió de qualitat i gestió mediambiental en les seues platges.

Campanya de repartiment de cendrers de platja

Enguany, a més, la campanya de conscienciació anual que impulsa la Regidoria ha consistit en el repartiment massiu de cendrers de platja, “concretament 10.000 conets reutilizables que els fumadors i fumadores agraeixen i utilitzen en benefici del manteniment de l'arena lliure de burilles i cendra”, explicava.

No obstant això, “l'esforç de l'administració no és suficient” asseverava Fresquet, “la neteja suposa una despesa de 250.000 € anuals a l'Ajuntament: mantenim neteja de manteniment al llarg de tot l'hivern, neteja que reforcem del 15 de maig al 15 d'octubre per l'ús intensiu dels usuaris durant aquests mesos, però el nostre esforç necessita de la implicació i conscienciació dels banyistes” concloïa l'edil, que sol·licitava la implicació i participació dels usuaris en la conservació i bon ús del patrimoni natural del municipi.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola