Notícies

;
21 julio 2009

La consellera de Turisme visita Peníscola

La Generalitat, a través de la Conselleria de Turisme, segueix apostant per l'impuls als municipis turístics de la Comunitat, amb l'objectiu de donar un fort impuls no només a l'economia local, sinó al seu desenvolupament turístic i a la seua projecció nacional i internacional.

Així, la consellera de Turisme, Angélica Such ha subscrit avui amb l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, un conveni de col·laboració per a la realització d'actuacions promocionals i de difusió turística de la destinació; actuacions que es portaran a terme tant en territori nacional com internacional per enguany mateix.

“Aquest conveni complementa la promoció que des de la Conselleria de Turisme es dedica a aquest municipi turístic, peça clau en l'atractiva oferta de la Comunitat i de la província de Castelló”, així ho ha assenyalat Such.

A més la titular de Turisme ha destacat que “la Costa de Azahar ha registrat un augment de la demanda de turistes nacionals en aquest segon trimestre, segons l'últim balanç de resultats empresarials presentat per Exceltur” i ha afegit que “aquest bon posicionament es deu principalment a la qualitat de la seua oferta i a la col·laboració en la promoció del sector públic i privat”.

Així mateix, Such ha recordat que la inversió prevista per a enguany, per a donar suport a municipis declarats turístics, puja a 30 milions d'euros gràcies al Pla Confiança del govern valencià; i ha assegurat que aquestes ajudes suposen un "impuls" a l'economia local dels municipis i contribueixen a "mantenir i crear ocupació".

Després de la signatura del conveni, la consellera ha visitat la platja nord de Peníscola, destacada pel seu lideratge en certificats de qualitat a nivell nacional.

Angélica Such ha assegurat que “Peníscola és la primera destinació turística de la província de Castelló, que les seues 8.500 places en establiments hotelers representen un 36,5% de l'oferta de la província.

Pel que es refereix a la demanda turística, aquest municipi també ha registrat en els últims mesos xifres de bon auguri. Així, el 2008 les pernoctacions en establiments hotelers van ascendir a 1,4 milions, la qual cosa suposa un 45% del total de la província.

“L'estimació per a aquest estiu del municipi de Peníscola es preveu que supere el 80% de l'ocupació hotelera”, així ho ha anunciat Such.

És de destacar que Peníscola va ser pionera en la instal·lació d'un àrea biosaludable en les seues platges, i a causa de la seua bona acollida, la consellera ha avançat que “en el mes d'agost s'instal·larà una segona àrea biosaludable, treballant una vegada més, el Pla de Prestigi del Litoral.

D'altra banda, Angélica Such ha reiterat que la signatura d'aquest conveni, “complementa altres accions promocionals empreses per la Conselleria de Turisme”. Així s'ha referit a l'enregistrament de la pel·lícula holandesa Sinterklaas (Santa Claus) en el municipi, de la qual es distribuiran 35.000 DVD, que inclouran un video promocional de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana i que “difondrà la imatge de Peníscola per tot el món, i especialment en els països baixos”.

Així mateix, Peníscola també ha estat protagonista del programa Operación Triunfo que ha servit per a dur les imatges de la seua oferta turística a més de sis milions de llars, dins de la promoció que la Conselleria de Turisme està portant a terme en l'àmbit nacional.

En definitiva, una vegada més es corrobora la insistència i labor continuada de la Conselleria de Turisme a projectar la imatge de la destinació turística Comunitat Valenciana no només a nivell nacional sinó internacional. A això se sumen, les recents accions promocionals realitzades per Turisme en el mercat britànic, l'objectiu del qual ha estat el de promocionar les destinacions de la Comunitat al costat dels principals operadors turístics en una estratègia de col·laboració amb els diversos agents del sector turístic, associacions empresarials, municipis i empreses de turoperació i companyies aèries.

De la visita, també s'ha acordat celebrar el pròxim Consell de Turisme en el municipi, "un gest que per a Peníscola representa el suport de la consellera" explicava el primer edil, qui li agraïa el compromís. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola