Notícies

;
20 julio 2009

Camps s'apropa al sector pesquer de Peníscola

El president de la Generalitat, Francisco Camps, ha destacat que estarà “sempre al costat de cadascun dels sectors productius”, al mateix temps que ha anunciat una bateria de convenis per a impulsar la promoció i l'exportació de productes pesquers, en el marc del Pla Confiança que es vertebra a través del Pla Director de Pesca.

        El cap del Consell, que ha realitzat aquestes declaracions després de la signatura del conveni amb l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors de Peníscola per a la promoció de productes pesquers frescos, ha subratllat que el sector agroalimentari de la Comunitat aporta el 10% de tota la nostra riquesa, significa el 14% de llocs de treball i el 20% de l'exportació de la nostra terra fora d'Espanya.

           És de destacar que aquesta signatura suposa el primer conveni d'una sèrie de col·laboracions amb diferents municipis del litoral de la Comunitat, sent un total de 15 les localitats que participaran en aquesta iniciativa que compta amb una aportació de 560.000 euros. Les localitats implicades són: Peníscola, Santa Pola, Dènia, Benicarló, Castelló, Sagunt, Torrevella, Gandia, Benidorm, Borriana, Xàbia, Altea, Guardamar, Calp i Vinaròs.

        “Un pescador, un agricultor i un ramader en la seua suma de treball i esforç en la mar o en la terra donen la possibilitat de creació de riquesa fins al punt de ser element fonamental per a  entendre la nostra prosperitat i el nostre futur”, ha afirmat el president. A més, ha apuntat que des de la Generalitat s'ajudarà a cadascun en la seua singularitat i en les seues necessitats per tal d'assolir crear riquesa, exportar, crear oportunitats i llocs de treball.

        El president, que ha recordat l'impuls que el Pla Confiança aporta al sector pesquer, ha assenyalat que aquesta signatura “és la suma d'altres signatures, d'altres iniciatives, d'altres propostes que en la seua suma fan que un sector com l'agroalimentari en la nostra terra siga un sector tan important”.

        Així, ha agraït al president de la Confraria de Pescadors de Peníscola, Miguel Castell i a l'alcalde d'aquest municipi, Andrés Martínez, per entendre que la prosperitat “està directament lligada a sectors productius claus de la nostra terra com és també el turisme”.

        Durant la seua intervenció, ha recordat el continu diàleg amb totes les confraries, des de Vinaròs fins a Torrevella, per a comprendre totes les necessitats i treballar  “de la manera més personal i directa possible”.

        Per altra banda, el president, s'ha compromés a impulsar la construcció de la Llotja de Pescadors de Peníscola i ha recordat que en la reunió mantinguda dimarts passat amb el Ministeri de Foment, es va acordar l'engegada de la  futura autovia A-68 que aportarà riquesa i oportunitats al sector pesquer.

        “Jo crec que és molt important també per a les comarques del nord de la província de Castelló parlar de la A-68, una autovia que donarà també molta riquesa i que donarà moltes oportunitats també a les persones de la mar, perquè és obvi que les infraestructures sempre donen oportunitats a tots”, ha apuntat.

        El sector agroalimentari genera una aportació al PIB del 10 per cent, més de 10.000 milions d'euros; el 14 per cent de l'ocupació, uns 300.000, i el 20 per cent de les exportacions de la Comunitat Valenciana, prop de 4.000 milions.

      La Generalitat amb l'objectiu de potenciar aquest sector ha desenvolupat el Pla Director de Pesca, dotat de 55 milions d'euros.

        Finalment, amb el Pla Confiança i referent al Pla de Suport als Sectors Productius del Consell, en concret al sector agroalimentari, el Consell ha reforçat amb 18 milions d'euros el Pla Director de Pesca per a perfilar mesures socioeconòmiques dirigides a la millora integral de la cadena de producció, transformació i comercialització dels productes pesquers i a l'optimització dels recursos.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola