Notícies

;
06 julio 2009

Peñíscola llueix banderes

En l'acte d'hissada de banderes, l'alcalde del municipi, Andrés Martínez, acompanyat pel president del Patronat de Turisme, Rafael Suescun i la resta de la corporació municipal, ha manifestat la seua “satisfacció pel treball ben fet i la consecució dels diferents guardons que certifiquen la qualitat i la multitud de serveis que ofereix la platja de Peníscola”.
La platja Nord, té una longitud de cinc quilòmetres i mig, i setanta metres d'amplària; és una platja urbana, amb arena fina de gra daurat i amb aigües catalogades com a bones, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que en regulen la qualitat. Aquesta disposa de servei de rescat i primers auxilis, servei de vigilància policial, servei d'informació turística – amb cinc punts informatius -, servei de neteja, lloguer d'hamaques, tumbones, patins i motos d'aigua, senyalització de l'estat de la mar, balisament de les zones de bany, anàlisi i control de la qualitat de les aigües, tancament i clos de platja, passarel·les de fusta d'accés a la zona de bany, dutxes i renta peus.
Tal com ha explicat l'edil responsable de l'àrea de Platges, Agustín Fresquet, “tant les Normes ISO com la Norma Q de l'Icte són molt exigents. S'han de complir molts criteris i a més exigeixen programes de millora que s'han d'anar complint tots els anys a través d'objectius”
Per al compliment i sol·licitud de les diferents certificacions, la Regidoria de Platges compta amb un Sistema de Gestió de Platges, per a vetlar pel compliment de cadascun dels requisits i tramitar les diferents certificacions.
Tot això li ha valgut al municipi per a obtenir les sis banderes de què fa gala.

Les Banderes
La Bandera Blava, atorgada per ADEAC, considera els paràmetres de qualitat de les aigües de bany; la informació i educació ambiental; la gestió ambiental; i la seguretat, serveis i instal·lacions.
La Bandera de la Q que atorga en Institut de Qualitat Turística Espanyol (ICTE), valora nou punts: Direcció (Sistema de gestió, identificació aspectes ambientals, desenvolupament de processos), Seguretat, salvament i primers auxilis (seguretat, balisament, salvament i primers auxilis), Informació (serveis de la platja, info turística, codis de conducta sobre seguretat, info higienicosanitària), Neteja i recollida selectiva de residus (neteja de la superfície seca i humida, neteja d'instal·lacions...), Manteniment d'instal·lacions i equips, Accessos (aparcament, accessos superfície seca, accessos superfície humida), Serveis higiènics (requisits legals, lavabos, dutxes, aigua potable...) i Oci (hamaques, ombrel·les, activitats ludicoesportives).
Pel que fa a les EN ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió ambiental respectivament, valoren segons la normativa europea, Formació, Comunicació, Neteja i Socorrisme.
I quant a les Banderes Qualitur amb les quals la Conselleria de Turisme ha guardonat el municipi, es compta amb l'atorgada a la Platja Nord i la concedida a l'oficina d'informació turística central, per certificar-se amb la Q de l'ICTE.
Les quatre banderes que hondearán des d'avui i fins a final de temporada en la platja de la Ciutat en el Mar, són la Bandera Blava, la Bandera de AENOR (ISO), la Bandera de Qualitur (la de la Platja Nord) i la Bandera de la Q de Qualitat de l'ICTE.
A l'acte han assistit algunes dames de la Cort d'Honor de 2008, en un dels últims actes del seu regnat abans de la celebració de les pròximes Festes Patronals del mes de setembre. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola