Notícies

;
08 mayo 2009

VI Festival de Jazz de Peníscola

El director executiu de Castelló Cultural, Vicente Farnós, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Peníscola, Matilde Guzmán, el director del Palau de Congressos de Peníscola, Juan José Porcar, i el director del festival, Fernando Marco, han presentat aquest matí la sisena edició del Festival Internacional de Jazz de Peníscola, un esdeveniment que, durant el mes de juliol portarà a la ciutat costanera castellonenca allò més destacat del panorama nacional i internacional del jazz.

Vicente Farnós ha destacat que "El festival de Jazz de Peníscola es consolida definitivament com un dels millors al nostre país. Aquesta sisena edició servirà perquè, un any més, Peníscola figure com una de les grans referències musicals estiuenques.”

 “Amb cinc edicions anteriors que s'han caracteritzat per conjugar una fórmula que reuneix grans figures internacionals del jazz amb grups nacionals i també formacions locals, aquest festival assoleix la seua velocitat de creuer marcat pels criteris de qualitat que es va plantejar en la primera edició. Un any més, el carrer, la plaça de Santa Maria i el Palau de Congressos seran els escenaris pels quals desfilaran grans músics que faran del mes de juliol i de la ciutat de Peníscola un punt de trobada per als amants de la música i de la cultura", ha subratllat el responsable de Castelló Cultural.

Les atuacions estelars

Els concerts de pagament del Palau de Congressos de Peníscola començaran el 3 de juliol amb l'actuació d'un duo d'excepció, el clarinetista i saxofonista cubà Paquito d’Rivera i el pianista gadità Chano Domínguez, dos populars artiste aclamats en tot el món com a pedres angulars del jazz llatí.

La vocalista i pianista brasilera afincada a Nova York, Eliane Elias, oferirà el segon concert d'abonament el 10 de juliol. Es tracta d'una de les grans veus de la Bossa Nova brasilera. Quan es compleixen els 50 anys del naixement d'aquest estil musical, Eliane Elias ho celebra amb un disc Bossa Nova Stories (2008) que la converteix en la gran ambaixadora dels ritmes brasilers.

El 17 de juliol, els amants del jazz tindran la seua gran cita: Kind Of Blue At 50. La banda de Jimmy Cobb s'ha reunit per a celebrar el 50 aniversari de l'aparició de Kind of Blue, el gran disc dels finats Miles Davis, Bill Evans, Cannonball Adderley, Paul Chambers i el mateix Jimmy Cobb, un disc que va marcar un abans i un després en la història del jazz. Des de la seua aparició, el 1959, Kind of Blue està considerat com la gran fita en la història del jazz, aclamat per la crítica i el públic, i els integrants de la banda d'un dels membres ho celebren amb un nou disc, Kind of Blue At 50, i una gira pels principals festivals de jazz del món.

La jornada de clausura estarà protagonitzada per una de les grans llegendes de la música negra, del soul i del rhythm & blues, Randy Crawford que actuarà amb el pianista i compositor Joe Sample per a presentar l'últim disc, No regrets, d'aquesta cèlebre parella de músics.

Concerts gratuïts a l'aire lliure i seminari

Les ja clàssiques sessions gratuïtes de la plaça de Santa Maria estaran protagonitzades també per formacions que consten entre allò més destacat del panorama espanyol i europeu: el saxofonista Jerry Bergonzi i el seu trio (9 de juliol), Fast 3, una formació Jazz-funky integrada pels germans Wilkinson i Caspar St. Charles (16 de juliol), i l'Scott Hamilton, un veterà saxofonista que actuarà en formació de quartet (23 de juliol).

A més, la formació local Jazz Street Marching Band serà l'encarregada d'obrir el festival al rebedor del Palau el dia 2 de juliol i actuaran a més els dies de concerts de pagament pels carrers de Peníscola, servint de reclam festiu del festival.

Per últim, les vesprades dels dijous, 9, 16 i 23 de juliol, el Palau acollirà el Seminari internacional de jazz que serà impartit pels solistes que actuen a la plaça de Santa Maria.

Tots els concerts tindran lloc a les 23.00 hores. L'abonament del festival sortirà a la venda el pròxim 14 de maig (75 euros), i les entrades podran adquirir-se soltes (25 euros cadascuna) a partir del 16 de juny.

 

Més informació en VI Festival internacional de Jazz

 

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola