Notícies

;
16 abril 2009

Festival de Guitarra Hondarribia-Peníscola

“Malgrat una Setmana Santa passada per aigua i fred hem pogut comprobar durant els dos concerts del Festival, que la gent, tant peniscolans com turistes, estan desitjant participar en activitats culturals. Com diuen alguns intel·lectuals, les crisis econòmiques són l'antesala d'un aflorament de la cultura” assegurava el director del Festival del Guitarra, Carles Pons.


El Primer concert, “Alfredo Panebianco y Vania del Monaco”, duo de guitarres d’origen cubà, ens van oferir un inolvidable concert de música caribenya (ritmes del son cubà, boleros…) amb un fusió de clàssic, popular, jazz…. Espontaneïtat, comunicació amb el públic, virtuosisme, empatia i, sobretot, molta música (obres conegudes como Bésame mucho o Moliendo café van fer que els peus i mans de l’audiència fossen un incontrolable moviment de petits  acompasadors a la música).  Aquesta mixtura va emocionar les gairebé 200 persones que van omplir el saló del Castell del Papa Luna.

El segon concert de l’intèrpret valencià Rubén Parejo, de caracter clàssic, ens va oferir obres des del segle XVIII fins al segle XXI. Però, cal destacar l’homenatge que va fer al Mestre Tárrega (un dels més grans guitarristes de la història, nascut a la veïna Vila-real el 1852, i que aquest any se celebra el 100 aniversari de la seua mort). Obres del mateix Tárrega, i l’estrena absoluta a Espanya d'una peça del mateix intèrpret, escrita en homenatge al Mestre Tárrega. I , com a final de concert, una selecció de l'Amor Brujo de M. de Falla, transcrit per a guitarra pel mateix Rubén Parejo. Excel·lent interpretació i adaptació d’una de les més importants obres mundials del s.XX. Magnífica acollida de les més de 140 persones, d’aquest concert. Gran virtuosisme i una musicalitat que transportava l’auditori.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola