Notícies

;
20 febrero 2009

Contacontes a la biblioteca municipal

Durant els pròxims tres mesos, el personal de Serveis Socials programarà una sèrie de sessions de conta contes per a xiquets i xiquetes en edats compreses entre cinc i nou anys, on es compartiran amb els més menuts títols clàssics de la literatura infantil, en el nou entorn de la biblioteca.
La Regidoria de Cultura i la de Benestar Social de l'Ajuntament de Peníscola han engegat aquesta iniciativa conjunta amb l'objectiu de promoure l'accés dels més menuts al servei municipal i fomentar el seu interès per la lectura, “ja que l'accés dels xiquets i xiquetes a aquestes instal·lacions municipals va en reculada”, explicava la regidora de Cultura, Matilde Guzmán.
Per a evitar aquest allunyament dels menuts a la pràctica de la lectura i promoure les seues visites a la biblioteca, precisament, s'ha engegat aquesta iniciativa per primera vegada.
La metodologia i els temes a treballar durant les sessions es concreten a “transmetre els valors que tanquen els missatges de les narracions infantils, com l'amistat, la pau o el respecte” assegurava.
Aquesta mateixa setmana, s'ha posat en coneixement dels mateixos xiquets en l'escola de primària la iniciativa i s'han avançat alguns dels títols amb els quals treballaran en les sessions programades, com La caputxeta vermella, Els tres porquets, L'aneguet lleig o Pinotxo.
Durant els dijous, dia en què es plantegen aquestes sessions de conta contes, entre les cinc i les sis de la vesprada, la monitora que coordinarà el servei utilitzarà enregistraments i sons per a estimular l'atenció dels menuts i, després de la lectura i escenificació del conte, comprovarà el nivell de comprensió dels xiquets i xiquetes a través de preguntes sobre la història narrada i proposarà activitats relacionades amb aquestes, com l'expressió corporal i les manualitats.
Després de l'experiència en la Ludoteca municipal del taller de teatre, que s'ha portat a terme durant anys, s'ha organitzat aquest conta contes, amb l'ajuda del personal qualificat de Serveis Socials, “amb el convenciment que després d'aquestes sessions, la biblioteca s'acostarà una mica més als més menuts , fet que garanteix, d'alguna manera, la incorporació de nous usuaris al servei” explicava Guzmán.
Per això, les instal·lacions de la biblioteca municipal han incorporat una nova zona de lectura per als xiquets i xiquetes amb mobiliari adequat i tota l'oferta de lectura al seu abast. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola