Notícies

;
09 febrero 2009

Turisme apropa al sector empresarial turístic de Peníscola les ajudes a la competitivitat de 2009

La Conselleria de Turisme ha presentat avui a l'Ajuntament de Peníscola, el Programa d'Ajudes 2009, dirigit a empreses del sector turístic situades a la Comunitat Valenciana.

Aquesta presentació, en la qual han intervingut l'alcalde del municipi de Peníscola i tècnics de la Conselleria de Turisme, té com a única finalitat donar a conéixer i acostar les diferents línies d'ajudes per a tot el sector turístic empresarial durant aquest exercici 2009 .

Aquestes ajudes, emmarcades dins del Pla de Competitivitat del Sector Turístic Valencià per al període 2009-2011, que incrementa en un 10% la seua dotació pressupostària respecte a 2008, serà de 10 milions d'euros, quantitat que augmentarà en 10 milions d'euros més, gràcies al acabat d'anunciar Pla Especial de Suport als Sectors Productius que el Consell ha engegat per a mantenir el lideratge del sector turístic i generar ocupació.

Per a l'exercici 2009 la Conselleria ha llançat una sèrie de novetats pel que fa a aquestes ajudes, per tal d'adaptar-se a la realitat del sector. D'aquesta forma, s'ha llançat per primera vegada la tramitació telemàtica de sol·licituds, i a més s'ha ampliat el termini de presentació.

Ajudes a les empreses i associacions

Les ajudes a empreses turístiques, amb caràcter general mantenen els programes habilitats en l'exercici 2008, en els quals s'atorga cada vegada major importància a criteris de selecció com la qualitat, l'orientació al client i la innovació, que enllacen així, amb el model d'ajustament que proposa el Pla de Competitivitat del Sector per al període 2009-2011.

S'ha de destacar que la diversificació turística és un dels criteris en els quals es basa la Conselleria de Turisme per a la dotació dels incentius. En aquest sentit, Turisme dóna suport als projectes de creació d'establiments turístics singulars, intentant així impulsar la diferenciació de la nostra oferta turística.

A més, la concessió d'aquestes ajudes es realitza sobre la base de criteris de sostenibilitat. En aquest sentit, la Conselleria està realitzant un important esforç per mantenir la línia d'ajudes per a projectes mediambientals com estalvi i recuperació d'aigua, eliminació de residus, reducció d'emissions de fum, gestió d'energia, així com la utilització d'energies renovables.

Un altre criteri important d'aquestes ajudes és el de l'excel·lència i qualitat en el servei turístic. Sobre aquest criteri, prevalen els incentius per a l'adaptació i supressió de barreres a la diversitat funcional, d'aquesta forma per a enguany s'han incrementat des d'un 25% fins a un 50% la intensitat de les ajudes destinades a garantir l'accessibilitat i ús dels establiments turístics a totes les persones amb discapacitat, siguen quines siguen les seues limitacions.

Quant a la comercialització, s'afavorirà la presència de les empreses turístiques valencianes a Internet, per això se seguiran donant suport projectes d'E-màrqueting, turisme 2.0 i comerç electrònic amb especial orientació al client final.

Pel que fa a les associacions, l'import total d'ajudes que la Conselleria pot concedir el 2009 a una mateixa Associació pot ascendir fins a 70 mil euros per any, excepte quan les beneficiàries siguen associacions d'àmbit autonòmic, en aquest cas el límit s'incrementa fins a un màxim de 150 mil euros per any.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola