Notícies

;
22 octubre 2008

L'avinguda del Papa Luna estrenarà fanals nous

La mercantil Aplicaciones Tecnológicas a Servicios y Mantenimiento, SL, empresa responsable del manteniment d'Enllumenat Públic, ha iniciat aquesta setmana els treballs de reparació, condicionament i preparació de la zona per a la renovació d'enllumenat, a l'avinguda que discorre paral·lela a la mar, des del seu inici fins on està situat l'Hotel Palace.
Un total de 44 punts de llum substituiran els antics fanals “que es troben en molt mal estat de conservació després de quasi quatre dècades de funcionament” assegurava el regidor d'Urbanisme, Romualdo Forner.
Segons els informes tècnics, la nova instal·lació incorpora un sistema d'estalvi energètic i telegestió que contribuirà a l'eficiència energètica i reduirà la contaminació lumínica.
Les tasques que s'estan portant a terme en aquesta primera fase de l'obra preparen el cablejat i tota la instal·lació necessària per als nous punts de llum que incorporen una novetat pel que fa a la ubicació: “les noves lluminàries es col·locaran en la vorera que discorre annexa al Passeig Marítim, en la zona més pròxima a la calçada, amb la qual cosa quedarà la vorera del costat dels immobles buida de pals” explicava l'edil.
Els nous fanals, la lluminària dels quals és d'armadura de fosa injectada d'alumini, tenen una base de fosa de ferro de dos metres i mig i un fust corbat d'acer galvanitzat pintat en blanc que s'eleva fins als 11 m i guarden l'estètica de la zona.
Excepte inclemències climatològiques, en dues setmanes, segons Forner, podrien iniciar-se els treballs de col·locació dels nous pals i en sis setmanes l'obra podria estar finalitzada, “l'execució no comportarà talls de llum, no obstant això puntualment podria restringir-se la circulació en algun dels carrils de l'avinguda” explicava.
Aquesta obra complementa les recents renovacions d'enllumenat públic portades a terme en l'avinguda d'Espanya i la zona del Passeig Marítim on està situada la Font Camilo José Cela.
“Les últimes incorporacions d'enllumenat públic tenen un mateix objectiu: reduir el consum i millorar la qualitat lumínica i l'eficiència dels punts de llum, guardant una mateixa línia estètica” comentava Forner.
L'empresa subministradora de les nova lluminàries n'ha creat en exclusiva per al municipi els dissenys, seguint una sèrie de criteris estètics que “contribuiran a la projecció d'una estètica uniforme del mobiliari urbà de Peníscola que es completarà a mitjà-llarg termini”, assegurava.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola