Notícies

;
19 septiembre 2008

Rafael Miró presenta la programació de l'últim trimestre de l'any per al Palau de Congressos de Peníscola

El secretari autonòmic de Cultura, Rafael Miró, ha presentat aquest matí la programació del Palau de Congressos de Peníscola per als mesos d'octubre, novembre i desembre d'enguany. Precisament, enguany el Palau commemora el seu cinqué aniversari.

Miró, que ha estat acompanyat del director executiu de Castelló Cultural, Vicente Farnós, i de l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha destacat que “la programació per a aquest trimestre és excel·lent, com no podia ser d'altra manera per a festejar en gran el V aniversari”.

Així, el secretari autonòmic ha destacat de la programació “l'arribada a Peníscola el pròxim dia 26 de setembre de l'Orquestra de la Comunitat, una aposta personal de la consellera de Cultura Trini Miró, que pretén vertebrar la Comunitat amb diferents concerts per les tres províncies”.

El secretari autonòmic ha afirmat que espera que “Peníscola es convertisca en referent no només pel turisme sinó també per ser un aparador de les millors tendències culturals, una combinació sens dubte perfecta”.

A més, Rafael Miró ha assenyalat que “la cultura representa un motor eficaç i encoratjador de l'economia i així ho demostren els esdeveniments celebrats en aquest Palau de Congressos amb la seua repercussió en l'economia local”.

En aquest sentit, Miró ha matisat que “la cultura ocupa cada vegada més un paper més important en el desenvolupament econòmic dels països industrialitzats. Per aquest motiu la Generalitat ha tingut i segueix tenint una política clara d'inversió en la Comunitat entorn de les infraestructures culturals. Enguany la Conselleria de Cultura ha invertit 17 milions d'euros en infraestructures culturals, sabedors de l'impacte econòmic que això suscita”.

Miró ha afirmat que des de la Generalitat, en concret des de la Conselleria de Cultura, Peníscola és una plaça clau i d'ací el compromís que tenim amb aquest Palau de Congressos i la seua programació, com també amb el Festival de Música Antiga i Barroca”.

A més, Rafael Miró ha ressaltat l'emblemàtic edifici del Palau de Congressos de Peníscola, del qual ha dit que “representa un èxit pel volum d'esdeveniments culturals que s'han donat cita entre aquestes parets”

En aquest sentit, el secretari autonòmic ha recordat que “no podem oblidar que per ací han passat artistes de la talla de Bebo Valdés, Pat Metheny i The Manhattan Transfer així com The Glenn Miller Orchestra, i per descomptat Diana Krall, com també congressos, seminaris, trobades i activitats entorn de les arts plàstiques que han donat a aquest Palau de Congressos el qualificatiu de dinamitzador del panorama cultural de Peníscola i de la comarca”.

Per la seua banda, el director executiu de Castelló Cultural, Vicent Farnós, ha destacat que “el Palau de Congressos de Peníscola és un referent cultural, no només de la comarca, sinó de tota la Comunitat i durant la pròxima etapa s'incrementaran les possibilitats del Palau, donant majors possibilitats a l'edifici per a l'organització de multitud d'esdeveniments”.

Palau de Congressos de Peníscola

Amb una superfície de 6.175 m2, el Palau de Congressos de Peníscola és una construcció inaugurada l'any 2003 que combina avantguardisme i funcionalitat en l'estructura. Ignacio García Pedrosa i Ángel García de Paredes són els arquitectes encarregats de l'original disseny de l'edifici, dotat d'un umbracle de gelosia a partir del qual es projecten les diferents sales. Destaca la coberta ondulada de formigó que cobrix la sala principal.

El Palau està dotat amb les més avançades tecnologies audiovisuals, a més d'oferir una sèrie de serveis, com sistemes de traducció simultània, multimèdia, etcètera, que el consoliden com a lloc de congressos.

La seua sala principal, dotada d'un aforament de 700 places, està projectada com una sala de congressos i auditori. S'hi celebren dos dels esdeveniments culturals més destacats de la Comunitat Valenciana: el Festival Internacional de Jazz de Peníscola i el Festival de Cinema de Comèdia. A més, compta amb tres sales menors per a congressos, convencions i exposicions. Pel Palaul han passat artistes de la talla de Bebo Valdés, Pat Metheny i The Manhattan Transfer així com The Glenn Miller Orchestra.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola