Notícies

;
15 agosto 2008

Platges netes

A l'equador de la temporada turística, la conservació i la neteja de les platges continua sense pausa, al llarg de tot el terme municipal. “Durant l'estiu, la neteja de les platges és diària i les cales es netegen de forma manual tres vegades per setmana, tal i com ens ho permet la regulació d'aquests temes en el Parc Natural” afirmava Agustín Fresquet, edil de Platges.
Per la seua banda, les platges urbanes, disposen de neteja mecanitzada i manual a diari, realitzada majoritàriament durant les hores de la nit: “les màquines treballen des de les onze de la nit fins a les set del matí, i posteriorment, es realitza una batida manual per a retirar allò que les màquines hagen pogut deixar” explicava Fresquet.
Quatre persones, de les cinc del matí a les dotze del migdia, s'encarreguen de la neteja manual de l'arena i de la neteja de les dutxes i les passarel·les; de la mateixa manera, una màquina de dimensions menudes recorre els voltants del mur i les zones no accessibles per als tractors que treballen de nit, per a així, “assegurar una neteja exhaustiva i efectiva de tota l'àrea” assegurava l'edil.
En total 2 màquines neteja platges, similars a tractors, una màquina de cavallatge i volum inferior i quatre netejadors s'ocupen de mantenir les platges de Peníscola netes diàriament. “Solen retirar burilles, alguna llauna, papers i envasos, tanmateix, les bosses d'escombraries de les 150 papereres de recollida selectiva que hi ha a les platges estan sempre prou plenes, la qual cosa indica que els usuaris estan bastant conscienciats de la importància de no embrutar les platges” comentaba Fresquet.
No obstant això, la Regidoria de Platges ha emprés una acció de millora per a aquest pròxim estiu mitjançant enquestes als usuaris de la platja sobre el seu nivell de satisfacció referent als serveis i la neteja: “Pon tu granito de arena, la campanya que estem desenvolupant aquest mes d'agost, busca proveir de bons hàbits a l'hora de preservar i mantenir el bon estat del medi natural que conformen les nostres platges” informava l'edil de l'àrea.
L'Ajuntament de Peníscola fa un esforç enorme per mantenir les platges en excel·lents condicions, i així ho havalen els distints certificats que ostenten les nostres platges, com els ISO 9001 i 14001, la Q de l'ICTE, la Bandera Blava, entre altres. Tanmateix, “l'esforç de l'administració no és suficient” asseverava Fresquet, “la neteja implica una despesa de 240.000 € anuals a l'Ajuntament, tenim neteja de manteniment al llarg de tot l'hivern, neteja que reforcem del 15 de maig al 15 d'octubre per l'ús intensiu dels usuaris durant aquests mesos, però el nostre esforç necessita de la implicació i la conscienciació dels banyistes” concloia l'edil.
  Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola