Notícies

;
06 agosto 2008

Nous vehicles per a la Policia Local

Vuit és el total de vehicles de què disposa a partir d'avui la Policia Local de Peníscola per garantir la seguretat ciutadana. Un tot terreny, una berlina, un vehicle mixt i dues motocicletes són les noves incorporacions a la plantilla de vehicles policials que “contribuiran en la tasca dels agents de preservació de la seguretat ciutadana i l'ordre públic en el nostre municipi” assegurava l'edil de l'àrea, Jesús Ayza.
Els vehicles incorporen “novetats que aposten per una gestió ecològica i sostenible, com els motors híbrids que utilitzen electricitat i gasoli per al seu funcionament”, explicava Ayza.
Quant a la utilitat i els vehicles, José Soriano, cap de la Policia Local de Peníscola ha explicat que els objectius i funcions que ha de complir cada vehicle han determinat les seues característiques tècniques i per això cada vehicle té serveis i formats definits per als usos específics.

Els vehicles de quatre rodes
S'han adquirit un vehicle tot terreny, de la marca Honda, model CRV-executive, apte per a circular pels camins de forest així com per a patrullar en l'àmbit rural i urbà. És un vehicle d'alta gamma amb totes les garanties de seguretat per als policies que l'han d'usar.
Un segon vehicle patrulla del tipus berlina, de la marca Honda model civic-hibrid, de canvi automàtic. Es destinarà a patrullar el nucli urbà, i n'estarà a càrrec de l'oficial del torn.
El tercer vehicle és un vehicle mixt, tot ús, de la marca Opel model Combo. Amb tan sols dos seients per a guanyar espai útil de càrrega, destinat a l'ús de la Patrulla Rural i Mediambiental.
Tots vénen equipats amb ponts de llums del tipus vector, amb il·luminació de leds que redueix el consum de bateria i amb un dispositiu reductor del so estrident de la sirena per al seu ús nocturn, l'emissora de comunicacions, i totes les prestacions necessàries per al servei.

Les motocicletes

Dues megascooter de major potència que les antecessores, -abans 125, ara 250cc-. Les principals novetats d'aquestes màquines estan en la instal·lació, cable d'arrencada de moto a moto, punt de connexió de càrrega de bateria des de qualsevol punt de la xarxa electrica, prioritaris tipus leds, punt de càrrega de mòbil-pda etc.

Els cinc vehicles s'adquireixen pel sistema de renting a llarg termini per la qual cosa el manteniment n'està garantit per les empreses proveïdores Opel i Honda de Castelló i Diversport de Peníscola. El contracte que s'inicia en aquestes dates tindrà una durada de quatre anys.
“L'esforç de l'Ajuntament de Peníscola per reforçar amb recursos humans i tècnics la unitat de Policia Local està sent extraordinari, prova d'això és que podem presumir d'ostentar una de les ràtios més elevades de nombre d'agents per habitant, de la Comunitat Valenciana” comunicava Ayza. De la mateixa manera assegurava que el dispositiu d'estiu que incorpora 16 agents en les files del cos de seguretat municipal està donant ja els seus resultats, conjuntament amb la recentment incorporada unitat canina, i s'està reduint l'índex de problemes i incidències aquest estiu en la Ciutat en la Mar. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola