Notícies

;
04 agosto 2008

El piromusical inaugura el XIII Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

Durant aproximadament 18 minuts, la Pirotècnia Tomás de Benicarló va disparar en la platja Nord de Peníscola 2.800 carcasses aèries de diferents calibres, 5.300 efectes d'acompanyament, 700 carcasses aquàtiques, així com 400 efectes aeris i aquàtics dissenyats especialment per a aquest espectacle, que compta amb el suport de la Conselleria de Turisme.

Efectes de llum de noms tan suggerents com cabells de fades, palmeres, crosetes, cues de cavall, salzes plorons, ars de perles i crisantems, entre molts altres, es van combinar amb fragments d'obres d'Scarlatti, Vivaldi, Monteverdi i Haendel recreant les festes del Barroc.

Veu de dona i òpera

Després d'aquest gran espectacle, que van seguir 150.000 persones des dels carrers i els edificis, però sobretot, al llarg dels vuit quilòmetres de platja que separen les poblacions de Peníscola i Benicarló, el festival es trasllada al pati d'armes del Castell del Papa Luna, on es duran a terme els sis concerts quu integren una programació caracteritzada pel predomini de la veu de dona, la inclusió d'una òpera i la música del Renaixement i del Barroc.

El primer concert, el diumenge dia 3, va córrer a càrrec del grup Accademia del Piacere i la soprano Mariví Blasco, que van interpretar música espanyola i hispanoamericana dels segles XV i XVI.

El dimarts dia 5 el prestigiós grup japonés Anthonello, que compta amb l'intèrpret espanyol de guitarra Rafael Bonavita, mostrarà la part més creativa del Barroc espanyol, italià i portugués, en un concert que primarà la improvisació.

L'òpera arribarà dimecres dia 6 amb el grup Musica Ficta, que interpretarà La Senna festeggiante, la més notable de les tres serenates (òperes de cambra) que el músic italià Antonio Vivaldi va compondre per al comte de Gergy.

Després d'una pausa de tres dies, el festival es reanuda el dia 10 amb la participació del grup valencià Capella de Ministrers, la soprano Pilar Esteban i el baríton Jordi Ricart, per a interpretar la música dels trobadors de la Corona d'Aragó, dins dels actes commemoratius del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I, organitzats per la Generalitat.

El festival pren un gir anglés en els dos últims concerts: el dia 11 el grup Vie Sul Mare i la soprano Olga Pitarch dedicaran la seua actuació a la música d'Henry Purcell, autor que figura així mateix en el concert del dia 12, en el qual el Figueiredo Consort i la soprano Marta Almajano oferirarn una selecció de la música d'aquest país de principis del segle XVII. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola