Notícies

;
14 julio 2008

L'Ajuntament de Peníscola i MicroBank firmen un acord per al finançament de microcrèdits

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i el director d'Àrea de la Caixa, Santiago Tena, han signat avui un conveni de col·laboració per al finançament de microcrèdits. L'acord entre l'entitat financera i l'Ajuntament facilitarà les operacions de prèstec de petites quantitats dirigides a aquelles persones amb dificultats per a accedir al sistema creditici tradicional. Així mateix, donarà suport i fomentarà la creació de projectes innovadors de persones amb caràcter emprenedor.

El criteri de concessió dels microcrèdits socials per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança i viabilitat dels projectes a finançar, que no requereixen les garanties i avals necessaris per a accedir als crèdits del sistema financer tradicional.

MicroBank, en funcionament des de l'any passat, es dirigeix a totes les persones amb uns recursos econòmics limitats i a les empreses del tercer sector, amb l'objectiu de fomentar l'activitat productiva, el desenvolupament personal i la creació d'ocupació.

El banc ha finançat més de 13.000 projectes des de l'inici a través de les seues tres divisions de finançament. Els Microcrèdits Socials, per una quantia límit de 15.000 euros, centrats en la creació d'activitat productiva, els Microcrèdits Financers, per una quantia límit de 25.000 euros, que donen suport a la autoocupació i als microempresaris, i l'Ajuda Familiar, que facilita l'accés al finançament dels col·lectius amb recursos limitats.

El caràcter social dels microcrèdits està avalat pel fet que més del 73% dels microemprendedors siguen dones i més d'un 26% siguen immigrants, dos dels sectors de població amb majors dificultats d'accés al mercat laboral. Cada microcrèdit atorgat per MicroBank genera, a més, una mitjana de 2,5 llocs de treball per negoci emprés. Les activitats que predominen entre els negocis engegats pels beneficiaris de MicroBank són el comerç (27,6%), les empreses de serveis -missatgeria, atenció social, neteja...- (25,2%) i l'hostaleria (15,7%).


Acords amb més de 300 entitats socials

En la concessió dels microcrèdits intervenen com a intermediàries entitats socials que avalen, assessoren i realitzen el seguiment dels projectes. Fins a la data, MicroBank ha signat convenis amb 306 entitats socials de tota Espanya que vetlen per la viabilitat dels projectes finançats.

Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar la autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora. MicroBank està present en els principals fòrums de microfinances d'Espanya i Europa, com la European Microfinance Network. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola