Notícies

;
14 julio 2008

La veu de dona, l'òpera i la música barroca caracteritzen la XIII Edició del festival de Peníscola

La tretzena edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola (del 2 al 12 d'agost) es caracteritzarà per una notable presència de veus femenines, la inclusió d'una òpera, així com per un programa en el qual destaquen les obres del Renaixement i el Barroc.

«Encara que comptem amb destacats intèrprets estrangers, seguint la tònica que vam iniciar fa dos anys, s'ha multiplicat la presència de grups espanyols, atesa l'extraordinària progressió que han experimentat últimament, tant des del punt de vista de recuperació del patrimoni musical valencià i espanyol com des del de la interpretació», ha explicat la directora de l'Institut Valencià de la Música (IVM), Inmaculada Tomás, en roda de premsa.

En l'acte han intervingut també el diputat provincial de Cultura, Miguel Ángel Mulet, i l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, els quals han ressaltat el gran nivell d'aquesta proposta i el seu important paper com a element complementari i potenciador del turisme de sol i platja.

Un extraordinari espectacle piromusical a la platja Nord de Peníscola, el dia 2 d'agost, i que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Turisme, servirà d'aperitiu a aquesta edició del festival que organitzen l'IVM, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola.

Els concerts se celebraran un any més en el pati d'armes del Castell del Papa Luna en dues fases: una primera del 3 al 6, i una segona del 10 al 12 d'agost.

El dia 3 el grup Accademia del Piacere i la soprano Mariví Blasco repassaran la història de la música espanyola des de finals del segle XV fins a finals del segle XVI: les seues diverses influències, la seua evolució i la seua transformació en el seu viatge d'anada i tornada al Nou Món.

El dia 5 el grup Anthonello, integrat en la seua major part per intèrprets japonesos, oferirà un repertori basat en la improvisació durant el Barroc espanyol, italià i portuguès.

La proposta operística del festival es materialitzarà el dia 6 amb la formació Musica Ficta, que interpretarà La Senna Festeggiante (El Sena en festes) d'Antonio Vivaldi, una òpera d'estil singular, allunyat del model del classicisme.

El grup valencià de renom internacional Capella de Ministrers obri la segona etapa del festival el dia 10 amb un programa medieval dedicat a la música dels trobadors de la Corona d'Aragó en temps del rei Jaume I, amb motiu del 800 aniversari del naixement del monarca.

El 11 d'agost el grup Vie Sul Mare i la soprano Olga Pitarch interpretaran música d'Henry Purcell sota el títol ¡Tu, sagrada musa!, en referència a la dona com a font d'inspiració del compositor barroc anglés.

La música anglesa serà també l'eix central del concert de clausura, el dia 12, a càrrec del Figueiredo Consort i la soprano Marta Almajano, que han preparat per a aquesta ocasió un repertori que el públic anglés podia escoltar entorn de 1720-1730, amb obres del ja esmentat Purcell, Dowland i Haendel. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola