Notícies

;
02 julio 2008

Més seguretat per a la platja de Peníscola

Vint-i-cinc socorristes, sis més que l'estiu passat, distribuïts en deu torres, quatre més que la temporada passada, són els efectius que, a partir del dia 1 de juliol, cobriran la platja Nord de Peníscola.
Des de Setmana Santa i, intensivament, des del dia 15 de maig, les platges de la Ciutat en el Mar són assistides per personal de salvament i socorrisme distribuït en torres i serà el primer de juliol quan l'efectiu estiga desplegat al cent per cent.
L'increment en el nombre de socorristes i torres respon a la voluntat de l'equip de govern per preservar la seguretat dels banyistes.
De la mateixa manera, el govern municipal, ha engegat una ordenança que regula l'ús i gaudi de les platges que tipifica faltes de lleus a greus amb multes de fins a 3000 € per fer un ús indegut i irresponsable de les infraestructures i els recursos naturals. Per exemple, queden prohibits els abocaments de residus tòxics a la mar, navegar amb embarcacions ràpides o motos d'aigua en la zona de bany, fitada en 200 metres des de la riba, i fins i tot contempla com a punible la desobediència a les banderes roges i a les indicacions dels socorristes quan l'oratge i l'estat de la mar són adversos.
L'objectiu, tant de l'increment del dispositiu de salvament en platja, com de la redacció de l'ordenança, és exercir un major control de les possibles incidències que puguen ocórrer en les zones de bany per a així incrementar-ne la seguretat.
“La platja de Peníscola és una platja sense massa corrents, àmpla, oberta, poc profunda i ideal per a xiquets i persones d'avançada edat. No obstant això, l'augment en el nombre d'usuaris a mesura que avança l'estiu, ha de veure's acompanyat d'un augment en els efectius de vigilància per prevenció”, explica Agustín Fresquet, edil responsable de la gestió de platges.
Saepla és l'empresa adjudicatària per a prestar el servei de salvament en platja i ha distribuït les torres de vigilància i llocs de socors enfront de l'Oficina de Turisme Central, en la zona de la Urbanització Peníscola Platja, Edifici Prado Mar, enfront de l'Hotel Peníscola Palace, Edifici Argenta, Platja Peñismar, Urbanització La Palmera i enfront de l'Hotel Peníscola Plaza Suites. El personal de salvament i socorrisme cobrirà l'horari de deu del matí a set de la vesprada, exceptuant el lloc enfront de la Urbanització Peñiscola Platja que atendrà la seua tasca des de les nou del matí fins a les vuit de la vesprada, ampliant dues hores l'horari pel que fa a la resta de llocs.
La Platja Sud, pròxima al port pesquer, disposarà de lloc de socors on el personal atendrà els usuaris de la platja en cas de necessitat.
Pel que fa a altres zones de bany minoritàries, com les cales del Parc Natural de la Serra d'Irta, Saepla realitza controls rutinaris de la zona amb una llanxa ràpida malgrat que la competència en matèria de seguretat la té la Conselleria de Medi Ambient.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola