Notícies

;
29 junio 2008

Peníscola celebra Sant Pere

Amb motiu de la celebració de sant Pere apòstol, La Ciutat a la Mar recupera la seua tradició pesquera i ret homenatge al primer pescador. A les onze del matí i sota un sol de justícia, el col·lectiu de mariners acudia a la missa en honor al seu patró. Durant l'ofici, l'habitual ofrenda dels béns de la mar al sant, i l'inesperat i emotiu lliurament, per part del patró major de la Confraria de Pescadors, de la insígnia de l'entitat a l'alcalde del municipi, Andrés Martínez i al regidor de Pesca, Agustín Fresquet. Amb aquest significatiu gest el col·lectiu mariner agraeix l'interés i la dedicació de l'equip de govern municipal "pel seu treball i el seu suport per a trobar solucions als problemes i reptes que planteja el sector avui i en un futur immediat" tal i com esmentava el discurs del president de la Confraria, Miguel Castell.
Després de la missa solemne, la baixada de la imatge pels carrers empedrats fins al port pesquer, on la nau Nou Caragol esperava impacient la sortida.
Els membres de la corporació municipal, Reina i Cort d'Honor i familiars de la Dama de la Mar de 2008, Ana Blasco, acompanyaven sant Pere en la travessia al voltant del penyal seguida per una desena de barques d'arrossegament guarnides per a l'ocasió.
Un trajecte emocionat en record del que un dia va ser Peníscola i que, en essència, continua sent: terra de mariners.
A l'arribada a port, un dinar de germanor a la llotja de peix, organitzat per la Confraria, on mariners i família han compartit pista de ball honorant el patró en el dia de la seua festa gran. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola