Notícies

;
09 junio 2008

Peníscola reclama més efectius a la Guàrdia Civil

La Junta de Seguretat Municipal s'ha reunit avui amb motiu de la programació de la temporada estival.
Peníscola augmenta la seua població de fet durant els mesos d'estiu, en la temporada turística i, any rere any, els responsables de governació i forces de seguretat amb presència a la Ciutat a la Mar es reuneixen per a coordinar efectius i plantejar possibles problemàtiques a solucionar amb l'arribada massiva de turistes i visitants.
Andrés Martínez, alcalde de Peníscola, Jesús Ayza, regidor de Policia Local, el representants de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, Tomás Remigio, capità en cap de la Companyia de la Guàrdia Civil de Vinaròs, Antonio Bergara, comandant en el Lloc de la Guàrdia Civil de Peníscola, José Antonio Soriano, cap de la Policia Local de Peníscola, i Joaquín Herrero, secretari de l'Ajuntament de Peníscola, han pres part d'aquesta reunió en la qual la Policia Local ha retut comptes amb l'administració del primer semestre de l'any.
Más de tretze mil serveis han estat registrats pel cos de seguretat local, un 32% més que en el mateix període de l'any anterior, dada que “posa de manifest l'augment de l'activitat i efectivitat de la Policia Local” tal com valorava l'edil del area, Jesús Ayza, a la qual cosa ha afegit l'augment de la plantilla en un efectiu, així com “l'esforç que s'ha fet de reorganització de plantilla per a cobrir amb dues patrulles el servei en carrer mantenint el servei telefònic i l'atenció al ciutadà en dependències policials”.
Precisament una de les qüestions tractades en la Junta Local de Seguretat ha estat la voluntat per part de tots els implicats de continuar amb l'experiència iniciada l'any anterior per la qual es porten a terme patrulles conjuntes entre Policia Local i Guàrdia Civil.
Les reclamacions del consistori als responsables de la Guàrdia Civil passen per l'augment d'efectius, tal com ha explicat l'alcalde, Andrés Martínez: “disposem de 34 guàrdies civils que presten servei en la nostra localitat i pretenem perllongar la col·laboració entre aquest cos de seguretat i la Policia Local, però a més voldríem solucionar qüestions com l'augment d'efectius i l'obertura de les dependències de la Guàrdia Civil en un horari més ampli”.
Per la seua banda, els responsables del cos de seguretat nacional, no han confirmat la solució a aquestes qüestions, a la qual cosa han resolt confirmar posteriorment la resposta als requeriments de l'ajuntament.
“Peníscola és una ciutat tranquil·la, amb una ràtio d'agents per persona elevat si tenim en compte la població de dret, empadronada. No obstant això, qualsevol col·laboració és poca per a mantenir els nivells d'incidents durant l'arribada de l'estiu. Per això sol·licitem major implicació i dotació de més efectius a la Guàrdia Civil” explicava Martínez.
La Policia Local comptarà durant la temporada estival amb 58 agents i “estem treballant per implementar nous sistemes de seguretat com càmeres de vigilància en accessos a la ciutat i zones conflictives, com les zones d'oci nocturns amb la finalitat de dissuadir possibles altercats i, així prevenir possibles incidents” ha explicat Ayza. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola