Notícies

;
05 junio 2008

La Mare de Déu d'Ermitana estrenarà peanya en les pròximes Festes Patronals

A iniciativa de l'Associació d'Ames de Casa i Consumidores de Peníscola, la peanya de la Mare de Déu d'Ermitana, patrona de la localitat, es renovarà per a les pròximes Festes Patronals, al setembre.
La peanya actual mostrava greus deficiències en l'estat de conservació, per la qual cosa l'entitat, en col·laboració amb la parròquia del municipi van decidir prendre mesures i recuperar la peanya.
Quan es va valorar l'estat de la peanya, es va convenir encarregar un nou suport per a poder traure la Mare de Déu en processó a coll, idèntic a l'original, amb l'única excepció dels braços d'aguant, que es faran més extensos per a poder repartir el pes entre més portadors.
La nova peanya s'elaborarà en metall i fusta, com l'original, i estarà llesta per a finals del mes d'agost. Aquesta s'estrenarà per als dies centrals de les Festes en honor a la Patrona, com és la voluntat de l'Associació i del rector de la ciutat.
El cost de la nova peanya és de 12.000 euros, atesa la complicació de disseny que presenta. El finançament de correrà a càrrec de patrocinadors i la participació popular i “per descomptat la col·laboració de l'Ajuntament” tal com ha confirmat l'alcalde, Andrés Martínez”.
L'edil de Patrimoni, Amparo Bayarri ha destacat “la importància de la recuperació de peces úniques amb tant valor sentimental per als ciutadans i ciutadanes de Peníscola” i ha confirmat la “participació de l'Ajuntament en el finançament de la nova peanya”.
La peanya antiga s'exposarà perquè veïns i visitants puguen veure-la com a relíquia i la parròquia se n'encarregarà de la custòdia. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola