Notícies

;
14 mayo 2008

La Unitat Mòbil atén més de deu usuaris de mitjana al dia

Durant el primer mes en funcionament, la unitat ha registrat més de dos-cents tràmits (222) entre els quals destaquen els relacionats amb Padró, que suposen un 32% del total.
La naturalesa de la resta de tràmits són les consultes administratives (15%), consultes generals (34%), registre (18%) i queixes i suggeriments (10%).
El responsable de l'Àrea de Serveis Informàtics, d'on depén la UMG, Jesús Ayza, ha valorat positivament el primer mes de funcionament i ha augurat un increment de les consultes durant els mesos d'estiu: "un mes és poc per a poder valorar el rendiment del servei, però una mitjana entre 10 i 11 tràmits al dia és més del que s'esperava, per la qual cosa pensem que el servei creixerà i fins i tot esperem que cobrisca altres horaris i altres zones, sempre segons la demanda ciutadana".

Inscrita en el projecte "L'Ajuntament prop del ciutadà" , la inauguració d'aquesta Unitat Mòbil a Peníscola va suposar el primer repte complit en la carrera per aconseguir accessibilitat, versatilitat i qualitat de servei en l'administració local.
Gràcies a aquest dispositiu, els ciutadana i ciutadanes de Peníscola que, bé perquè tenen restringida la mobilitat física, o bé perquè tenen el domicili lluny del nucli urbà on es troben la majoria de dependències municipals, poden beneficiar-se de l'ús de la Unitat Mòbil per tramitar qualsevol documentació, sol·licitud o instància a través de la UM.
Aquest servei d'oficina facilita, gràcies a l'atenció personal i a una xarxa de sistemes informàtics, que es puga realitzar qualsevol dels serveis que es presten actualment en les oficines municipals d'atenció al públic, ja que són un complement de la mateixa estructura.


Funcions de la Unitat
Dins de les funcions bàsiques de la UM, destaquem la realització d'una part molt destacada de les consultes i gestions entre l'Ajuntament i els ciutadans, amb la finalitat d'afavorir les relacions intre la institució i els veïns, la qual cosa permet una administració més accessible.

A més, el Servei d'Oficina Mòbil pot ser un important instrument davant campanyes ciutadanes. En aquest sentit, es podrà reforçar i donar cobertura en situacions on es preveu un important increment de l'atenció ciutadana i de les demandes d'informació, és el cas de campanyes informatives sobre temes d'interés a potenciar, campanyes de tramitació subjectes a l'acompliment d'un termini peremptori i fins i tot campanyes de comunicació al ciutadà per urgències o situacions especials.

L'itinerari i els horaris de la UM, després d'haver estat en període de proves durant el mes d'abril, s'ha establert entre un enclavament estratègic, com el Passeig Marítim, concretament en la zona on està ubicada la Tourist Info, i una de les zones amb més afluència turística de promedi al llarg de l'any, com és la urbanització de Peñísmar.

La unitat es localitzarà entre dilluns i divendres front a la Tourist Info entre les 9,30 hores i les 13.30 hores, exceptuant el dimecres en què el servei es trasllada a Peñísmar entre les 9,30 i les 11 horas.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola