Notícies

;
11 abril 2008

Comença el procés informatiu per a interessats en VPP a Peníscola

Els interessats a sol·licitar una casa en la primera fase d'11 habitatges podran iniciar els tràmits a partir del dilluns dia 14 d'abril

Després de la licitació de les obres per a la construcció d'habitatges protegits a Peníscola la legislatura passada, la mercantil urbanitzadora ha comunicat el proper acabament de les obres i l'inici de la tramitació de les sol·licituds dels interessats a entrar en el procés de selecció per al pròxim dilluns dia 14 d'abril, dia en què la constructora obrirà les portes de l'oficina d'atenció al client.
La caseta atendrà els interessats a entrar en el sorteig per a la compra dels habitatges de dilluns a divendres en horari de 16.00 a 19.00 hores.
En dues setmanes es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província les bases que regularan el tràmit a seguir pels interessats. Fins que això es produïsca, en l'oficina d'atenció al client podran, a més, replegar la informació sobre els habitatges, preus i característiques. “A l'oficina se'ls informarà del procés burocràtic a seguir a més de comunicar-los els requisits que han de complir per a podre entrar a sorteig tan prompte com es facen públiques les bases en el BOP, en un parell de setmanes. Fins a aquesta data, informarem de els característiques dels habitatges” comunicava Fernando Alfonso, portaveu de la constructora, i afegia que l'oficina “està en un dels baixos comercials de l'edifici d'habitatges en venda al carrer de Cerç, cantonada carrer de Llebeig, localitzades a la urbanització Llandells 2”

Per la seua banda, el regidor d'Urbanisme, Romualdo Forner, ha valorat la idoneïtat dels habitatges per als jóvens: “davant la dificultat que suposa que una capa de la població jove accedisca a un habitatge digne, els municipis tenim la responsabilitat d'habilitar sòl municipal per a la construcció d'aquest tipus d'habitatge protegit. Peníscola té en construcció i previstos per a executar en els primers dos anys de l'actual legislatura 31 habitatges d'aquest perfil, onze dels quals estan a punt de finalitzar”.

Adjudicació dels VVP
L'Ajuntament comunicarà als ciutadans mitjançant Ban i publicació a la pàgina web les bases per a l'adjudicació dels 11 habitatges. De la mateixa manera, la constructora farà publicitat als mitjans de comunicació local i provincial de les condicions per a l'accés als habitatges de protecció pública referides.
“El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a partir de la publicació de l'anunci en el BOP de Castelló, en les pròximes dues setmanes” explicava Forner. Les sol·licituds referides hauran d'entregar-se a l'oficina que la constructora posa a disposició dels possibles compradors i que, des del pròxim dilluns estarà oberta al públic.
Després de la recopilació d'informació i de la confecció de les llistes provisionals i definitives de sol·licitants, tindrà lloc el sorteig, davant notari, dels onze habitatges de protecció pública. El resultat del sorteig es farà públic a l'oficina de la mercantil, que notificarà el resultat als adjudicataris.

“Segons el que es preveu, els habitatges, després de rebre la llicència d'ocupació per part de la Conselleria competent, podrien ser ocupats abans que s'acabe l'any” aventuraba Forner.
L'edil va avançar alguns dels requisits que s'estan tenint en compte per a la confecció de les bases que regularan el procés d'adjudicació: “els sol·licitants hauran d'estar empadronats en el municipi durant els cinc anys anteriros a la sol·licitud, aixió com no ser titulars de cap immoble subjecte a règim de protecció pública i destinar el VPP a residència habitual i permanent”.

Característiques dels habitatges
L'edifici consta d'onze habitatges de 90m2 construïts, situats a la urbanització de Llandells 2. Disposen de tres habitacions, dos banys, cuina i saló. Els àtics de l'edifici tenen terrassa i a l'edifici hi ha vuit garatges i un traster per habitatge.
El preu oscil·la entre els 106.000 i els 117.000€, que poden reduir-se en 20.000€ màxim si el comprador accedeix a una subvenció per renda baixa.
Les condicions hipotecàries les fixa el Ministeri d'Habitatge i es beneficien d'un tipus d'interés no subjecte a l'euríbor.

El futur dels VPP a Peníscola
Andés Martínez, alcalde de Peníscola, ha manifestat la intenció del consistori d'estudiar les necessitats del municipi en matèria de VPP ”Sol·licitarem un informe a una consultoria per a detectar necessitats de VPP en el nostre municipi. El pressupost d'aquest 2008 preveu una inversió de 30.000 € per a aquesta finalitat. Si de l'informe es desprén que Peníscola necessita, per volum poblacional i nivell de renda, més VPP l'Ajuntament estudiarà destinar-hi sòl municipal urbà a les zones del PAI de Capblanc o Sant Antoni”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola