Notícies

;
14 marzo 2008

L'Ajuntament de Peníscola posa en marxa la primera Unitat Mòbil de Servei de la Comunitat Valenciana

El consistori aposta per una atenció més propera i accessible amb la presentació de la nova Unitat Mòbil de Gestió de Serveis d'Atenció al Ciutadà.

Inscrita en el projecte “L'Ajuntament prop del ciutadà”, la inauguració d'aquesta Unitat Mòbil a Peníscola suposa el primer repte complit en la carrera per aconseguir accessibilitat, versatilitat i qualitat de servei en l'administració local.
Gràcies a aquest dispositiu els ciutadans i ciutadanes de Peníscola que, bé perquè tenen restringida la seua mobilitat física, o bé perquè tenen el domicili lluny del nucli urbà, on es troben la majoria de dependències municipals, podran beneficiar-se de l'ús de la Unitat Mòbil per a tramitar qualsevol documentació, sol·licitud o instància a través de la UM.
Aquest servei d'oficina mòbil facilitarà, gràcies a l'atenció personal i a una xarxa de sistemes informàtics, que es puga realitzar qualsevol dels serveis que es presten actualment a les oficines municipals d'atenció al públic, ja que són un complement de la mateixa estructura.
L'itinerari de la Unitat Mòbil situa l'Ajuntament més prop de cada veí i s'adapta a les necessitats dels ciutadans que, per qualssevol que siguen els seus motius, no puguen accedir còmodament al nucli urbà on s'ubiquen els edificis que alberguen les oficines fixes muncipals.

Funcions de la Unitat
Dins de les funcions bàsiques de la UM, destaquem la realització d'una part molt destacada de les consultes i gestions entre l'Ajuntament i els ciutadans, amb l'objecte d'afavorir les relacions entre la institució i els veïns, permetent així una administració més accessible.
A més, el Servei d'Oficina Mòbil pot ser un important instrument davant campanyes ciutadanes. En aquest sentit, es podrà reforçar i donar cobertura en situacions en què es preveu un important increment de l'atenció ciutadana i de les demandes d'informació, és el cas de campanyes informatives sobre temes d'interés a potenciar, campanyes de tramitació subjectes a la formalització en un termini peremptori i fins i tot campanyes de comunicació al ciutadà per urgències o situacions especials.


Equipament
El vehicle tindrà desplegats els següents dispositius:

- Sistema informàtic en el vehicle que permet disposar d'un ordinador, impressora-fotocopiadora i els dispositius de comunicacions (UMTS) a través de Citrix Metraframe que connecta amb els servidors de l'Ajuntament Zona en el vehicle habilitat com a oficina.
–Rampa hidràulica per a l'accés de persones amb discapacitat.
–Possibilitat de desplegar una zona externa per a l'atenció al públic.
–Generador elèctric independent. Unitat cablejada per a 220V.
–Aire condicionat independent en la zona d'oficina. Claraboia superior.
–Pantalla LCD, nevera, caixa forta, farmaciola i alarma volumètrica


La tecnologia i el futur de l'adminsitració local
“L'aposta decidida de l'Ajuntament de Peníscola per implicar la telemàtica i les noves tecnologies amb la finalitat d'optimitzar els recursos i agilitar qualsevol tràmit en el qual estiga involucrat algun ciutadà, és la millor mostra de l'esforç que, des del consistori estem fent per ser un referent en innovació" afirmava l'alcalde del municipi, Andrés Martínez. Així mateix alentava l'equip responsable del funcionament del servei “el qual és pioner de la Comunitat Valenciana i l'únic en tot el territori espanyol comandat per una dona al volant de la UM”.
L'Àrea de Serveis Informàtics de l'administració municipal ha liderat el projecte en què s'inscriu la Unitat Mòbil de Gestió. El projecte referit es denomina encertadament “L'Ajuntament prop del ciutadà” i contempla altres actuacions com la creació de la Carpeta Ciutadana, que permet tramitar des d'Internet, i l'ús de pantalles d'informació en temps real on s'anunciarà tot tipus d'informació municipal susceptible de ser útil en el tràmit administratiu per als usuaris. “L'Àrea d'Informàtica està al front d'aquest projecte que consolidarà Peníscola com a referent en la implantació de les noves tecnologies” explicava l'edil de l'Àrea, Jesús Ayza.

L'itinerari i els horaris de la UM estaran en període de proves durant el mes d'abrir per a tancar la ruta i iniciar la campanya informativa als ciutadans i ciutadanes de Peníscola interessats a utilitzar aquest nou servei. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola