Notícies

;
05 febrero 2008

Més de 1300 xiquets participen en les audicions didàctiques de jazz als auditoris de Castelló i Peníscola

L'Auditori i Palau de Congressos de Castelló va acollir ahir dilluns i avui dimarts una sèrie d'audicions didàctiques que, sota l'epígraf “Açò és Jazz!”, pretenen donar a conèixer als alumnes d'ESO i d'últim cicle de primària el gènere jazzístic. Demà les sessions es repetiran al Palau de Congressos de Peníscola.

Aquesta activitat, organitzada per Castelló Cultural en col·laboració amb l'associació cultural Re Fasol, ha permés que més de 1300 xiquets pertanyents a una vintena de col·legis i instituts de la província, participen i s'inicien en les claus d'aquest gènere musical. És una activitat que ja va ser organitzada l'any passat i que enguany repeteix a causa del èxit obtingut.

Concretament, el dilluns 4 i el dimarts 5 de febrer les audicions han tingut lloc a l'Auditori de Castelló amb un total de 1.217 alumnes. Demà dimecres, 6 de febrer, tindran lloc les últimes sessions al Palau de Congressos de Peníscola que comptaran amb 120 alumnes de l'institut Alfred Ayza, a més d'una cinquantena d'adults procedents de les subseus que la UNIVERSITAT JAUME I de Castelló té a Vinaròs i Benicarló.

Durant les audicions, una banda de músics formada per Arantxa Domínguez (veu), Ricardo Belda (piano), Kiko Berenguer (saxòfon), Paul Evans (trompeta), Natxo Navarro (contrabaix) i Diego Clanchet (bateria), tots ells experimentats músics i molt coneguts en l'escena jazzística local, interpreten temes característics de les diferents famílies musicals que el jazz ha anat desenvolupant des dels seus orígens fins a l'actualitat (Blues, swing, cool, be-bop, free, fusion, etc), al mateix temps que un presentador explica i il·lustra amb imatges l'evolució del gènere. L'activitat s'ha completat amb una sèrie de fitxes didàctiques que els alumnes han pogut treballar en les aules en els dies previs a la visita als auditoris.

Amb aquesta activitat didàctica, Castelló Cultural compleix amb el seu objectiu de fer arribar als escolars les diferents famílies de gèneres musicals en un àmbit idoni com són les sales de concerts dels auditoris de Castelló i Peníscola Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola