Notícies

;
05 febrero 2008

Devoció, tradició i gastronomia a Fitur

En clau gastronòmica s'ha centrat la promoció durant el dia de la Comunitat a Fitur. Com ja és tradicional, l'Associació Gastronòmica Ciutat de Peníscola ha protagonitzat l'acte central del dia oferint a tots els visitants els productes autòctons i típics de la gastronomia peniscolana.
Aquesta és la vuitena edició en què se celebra la degustació de llagostins i caragols punxents i cada any augmenta la participació i les visites a l'estand.
Enguany el tema de l'escena representada amb el marisc és la imatge de la patrona del municipi, la Mare de Déu d'Ermitana. Devoció, tradició i gastronomia en un mateix acte que ha dut a l'associació organitzadora més de quinze dies de preparació i al voltant de vuit hores de muntatge a l'estand. Mateu Cubells, president de l'entitat, explica el treball que comporta: “són molts dies de disseny i d'organització, dues setmanes intenses de treball en les quals a més preparem tots els productes cuits i envasats perquè arriben en òptimes condicions al recinte ferial”.
Durant el matí s'han repartit 90Kg de caragol punxent , 50Kg de llagostins i 35 Kg de galera; tot això portat directament des de les barques del port pesquer de Peníscola a Fitur. A més de tot això, fruites exòtiques i més de cent cinquanta ampolles de cava s'han destapat entre tots els assistents a l'acte.
Per la gastronomia peniscolana han brindat també les autoritats de la Comunitat: el president de la Generalitat, Francisco Camps; la consellera de Turisme,  Angélica Such, i el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, han participat de la degustació i han brindat amb les autoritats locals pel futur turístic del municipi.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola