Notícies

;
17 diciembre 2007

El Gran Mestre de l'Orde del Temple proposa Peníscola com a seu de la seua Reunió Interna anual

Durant la Conferència “Passat, present i futur de l'Orde del Temple” celebrada dissabte passat i inscrita en el programa d'activitats per a la celebració del 700 Aniversari del Castell de Peníscola, el Sr. Luís Martos, canceller general d'Espanya i gran mestre de l'Orde a nivell mundial va anunciar l’interés perquè Peníscola fóra la seu del Capítol Intern de l'Orde.

Amb motiu de la conferència, Martos i el Sr. Manuel Pérez Quintanilla, prior general de l'Orde a Espanya, van fer un recorregut per la creació, expansió, decadència i extinció de l'Orde, i van analitzar amb més deteniment els vincles que uneixen el municipi de Peníscola amb l'Orde Sobirana i Militar del Temple de Jerusalem.

Els 6000 socis de l'Orde celebren anualment un Capítol o reunió interna on debaten diversos aspectes relacionats amb la gestió interna de l’Orde. La proposta de Martos va ser que Peníscola aculla aquesta reunió anual i organitzar una estada de tres dies a la Ciutat de la Mar aprofitant els dos restants per a la celebració de conferències i jornades sobre l'Orde del Temple.

Jordi Pau, director del Castell de Peníscola, ha acollit amb satisfacció la intenció del gran mestre de l'Orde, i ha augurat un bon enteniment per a l'organització del Capítol Anual: “Martos m'ha manifestat la intenció de proposar el Castell de Peníscola com a seu de la reunió anual de l'Orde pel marc incomparable del nostre castell i l'enclavament privilegiat de Peníscola. Espero que finalment puguem concretar-ho tot i puguen visitar Peníscola anualment i instaurar la sèrie de conferències any rere any”.

Durant la conferència celebrada el cap de setmana passat, la participació dels assistents i el seu nivell de coneixement de l'Orde del Temple va deixar sorpresos gratament els ponents que van preparar un recorregut per quasi 1000 anys d'història, on els templers perduraran mentre l'essència i els valors que van inspirar el seu Orde seguisquen presents en les consciències dels membres de l'actual Orde i els milers de seguidors de la literatura que en narra la història.

 

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola