Notícies

;
22 noviembre 2007

Teatre en clau còmica per a combatre la violència de gènere

La Regidoria de Benestar Social a través de Serveis Socials s'adhereix a la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb la programació d'un espectacle teatral. El Palau de Congressos acollirà el dissabte 24 l'obra A les palpentes, escrita per Victoria Paniagua i Víctor Zalbidea que narra en clau d'humor la història d'Ana, una dona maltractada per la seua parella que viu l'infern de la violència domèstica com una cosa quotidiana.

La trama narra la història d'una parella de classe mitja que treballa a Madrid durant l'estiu mentre els fills van a passar uns dies de vacances amb sa tia, ocasió que aprofita l'home per a domesticar  la dona realitzant un intent d'assassinat que no es consuma. La dona finalment denuncia els fets.

Espectacle gratuït carregat d'humor
La sessió teatral, d'entrada gratuïta, organitzada per Serveis Socials, aconsegueix construir una història centrada en un tema social difícil a partir d'un espectacle carregat d'ironies, provocacions al riure i situacions tragicòmiques que troben en el riure i en la diversió la seua síntesi dramàtica.

Els maltractaments que pateixen les dones dins de la llar tenen la seua causa en la situació d'estructura de desigualtat real en la qual es troba la dona dins de la societat. La dependència econòmica, el repartiment de papers i funcions dins de la família, en la qual la dona continua tenint consideració subordinada, i el manteniment d'estereotips sexuals són algunes les causes que fan possible els maltractaments sobre les dones.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola