Notícies

;
21 noviembre 2007

COCEMFE forma i assessora tècnics municipals sobre l'eliminació de barreres arquitectòniques

Tècnics municipals han participat en la campanya informativa en matèria d'accessibilitat i eliminació de barreres que la Confederació de Discapacitats (COCEMFE) ha llançat a la Comunitat Valenciana a través de l'Agència per a la Defensa i Promoció de l'Accessibilitat (ADEPA). El grup format per personal del departament tècnic d'urbanisme, obres i serveis ha estat assessorat sobre la normativa legal i la tramitació d'ajudes i subvencions per a l'eliminació de barreres amb la finalitat de potenciar l'accés al mitjà físic de totes les persones en condicions d'igualtat i independentment de les seues limitacions.

L'existència de barreres arquitectòniques, urbanístiques i de la comunicació suposen un greu obstacle per a la mobilitat autònoma i independent de les persones que pateixen algun tipus de discapacitat. “La singularitat geogràfica de Peníscola dificulta l'accés a la zona antiga però hem de potenciar des de l'àmbit públic i privat l'eliminació de barreres i l'accessibilitat tenint sempre en compte les limitacions amb les quals comptem”, ha manifestat referent a això Andrés Martínez, Alcalde de Peníscola.

Accessibilitat com a benefici universal
A aquestes declaracions, Mª Jesús Albiol, regidora de Benestar Social, ha afegit que la integració social de les persones amb mobilitat reduïda depén de la societat, per la qual cosa s'ha de treballar ja des de l'administració local perquè que tots els sectors contemplen "l'accessibilitat com a benefici universal per a tota la ciutadania".

En la trobada que va tenir lloc ahir, els tècnics municipals van conéixer el procediment per a la tramitació de suggeriments, queixes o denúncies davant els organismes competents així com la forma de dissenyar i implementar campanyes de sensibilització que promoguen construccions o itineraris accessibles. Persones amb discapacitat van transmetre les dificultats i limitacions de mobilitat i accessibilitat a les quals s'enfronten diàriament i van aportar informació sobre ajudes tècniques i eines per a l'eliminació de barreres i el foment de l'accessibilitat a través d'elevadors, automatismes, adaptacions a vehicles o altres aplicacions tecnològiques.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola