Notícies

;
09 noviembre 2007

Benicarló i Peníscola presenten la futura estació nàutica en el Saló Nàutic de Barcelona

L'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques ha presentat aquest matí la candidatura de la nova estació nàutica Benicarló-Peníscola en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona. Rafael Moreno, coordinador general d'Estacions Nàutiques, ha anunciat l'aprovació d'adhesió conjunta dels municipis a la xarxa estatal formada per 22 estacions nàutiques i ha explicat que l'EN Benicarló-Peníscola és un dels espais nàutics pioners de la província de Castelló que pertany a l'agrupació de destinacions turístiques especialitzads en esports nàutics.

El creixent interés per la pràctica d'esports d'aigua i el desig de comptar amb un espai turístic i recreatiu que combine la pràctica del turisme nàutic amb l'allotjament, el gaudi de la naturalesa i de l'oferta recreativa de l'entorn han impulsat ambdues localitats a sol·licitar la seua incorporació conjunta a la xarxa nàutica avalada per Turespaña i el Ministeri d'Indústria i Turisme, segons han coincidit Mamen Iruretagoyena, regidora de Turisme de Benicarló, i Rafael Suescun, regidor de Turisme de Peníscola, presents en l'acte oficial celebrat a la capital catalana.

EN, producte de serveis combinats complementari al sol i platja
Les estacions nàutiques suposen un concepte diferent de vacances que combina tot tipus d'esports nàutics com vela, submarinisme, surf d'estel i surf de vela amb altres activitats com el senderisme, el golf o el turisme rural. A més, l'especialització de l'oferta i la creació d'un producte combinat obliga que siguen diversos els agents i empreses del sector turístic i de serveis els que participen en el projecte.

Segons Iruretagoyena, Benicarló i Peníscola s'han llançat de la mà en aquest projecte perquè són “destinacions turístiques que es complementen” per les seues infraestructures d'allotjament turístic i de restauració i pel seu entramat d'empreses d'oci i activitats turístiques complementàries així com d'altres vinculades al sector turístic. Per al regidor de Turisme de Peníscola, “és un projecte molt atractiu que pretén diversificar l'oferta turística de sol i platja a partir d'un nou concepte que combina esport, mar i activitats recreatives i d'oci. A més, centra la seua activitat entre els mesos d'abril i octubre, amb la qual cosa contribueix a allargar la temporada i desestacionalitzar la demandar la demanda”.

Per a ambdós representants, les polítiques de qualitat i mediambientals adoptades en serveis i platges de Peníscola i Benicarló respatllen la implantació de l'estació nàutica com un producte de qualitat que garantisca una experiència satisfactòria i oferisca serveis integrats de forma anàloga a com ho fan les estacions d'esquí.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola