Notícies

;
28 septiembre 2007

L'Orquestra Simfònica de Peníscola estrena la versió original de l'obra Lo dia de l’Ermitana al Palau de Congressos

L'Orquestra Simfònica de Peníscola clausura el XXIII Cicle de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola interpretant un programa d'excepció. El Palau de Congressos acollirà diumenge que ve l'estrena de l'obra Lo dia de l'Ermitana, suite dedicada a Peníscola, el castell del Papa Luna i les tradicionals danses composta el 1928 pel mestre i músic benicarlando Vicent Feliu sota el pseudònim Akra Leuke.

L'orquestra resident formada per professors superiors de música valencians que col·laboren amb formacions cambrístiques i orquestres del nostre país completarà el programa amb la interpretació d'una peça de la Marxa de la Bella Melusine, de Mendelssohn, i la Simfonia núm. 6 en do Major, de Schubert. L'Orquestra Simfònica de Peníscola (OSP) dirigida per Salvador García oferirà l'últim dels concerts d'aquest festival de música que en l'edició de 2007 ha comptat amb l'actuació de músics de prestigi procedents d'Alemanya, Xile, Japó, Eslovènia, Sèrbia i Espanya i ha registrat a més un notable èxit d'assistència.

Orquestra Simfònica de Peníscola (OSP)
L'Orquestra Simfònica de Peníscola naix dins del si de l'associació musical Verge de l'Ermitana de Peníscola, que amb una tradició de més de cent anys, continua amb el ferm propòsit de plasmar les seues inquietuds artístiques amb l'universal llenguatge de la música.
L'OSP compta amb el suport del Patronat Municipal de Turisme i de l'Ajuntament de Peníscola, que amb el seu patrocini i invitació a participar en els Cicles de Concerts de Música Clàssica s'ha convertit en l'orquestra resident d'aquest important esdeveniment musical.

La plantilla de l'OSP està formada per professors i professores superiors de música que desenvolupen la seua labor professional en escoles de música, centres d'ensenyament secundari, conservatoris de música i que realitzen col·laboracions amb diferents formacions cambrístiques i orquestrals del nostre país.

En la seua encara curta existència, l'OSP ha realitzat col·laboracions amb solistes tan destacables com Lluis Vallés Grau, professor de piano de la Generalitat Valenciana, i Beatriz Cambrils Caspe, flauta de l'Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, així com la labor d'estrenar i difondre obres orquestrals de compositors de les nostres comarques com el concert per a piano i orquestra de José Antonio Valls Subirats, o la Suite Lo dia de l'Ermitana de Vicent Feliu i Roig.

L'Orquestra Simfònica de Peníscola pretén consolidar-se com una orquestra estable, capaç de fomentar la música simfònica dins del panorama orquestral de la nostra comunitat, i servir alhora de formació per als músics amb major projecció de futur Peníscola i comarca.

Salvador García Sorlí, director
Natural de Benicarló, naix el 1972. Realitza els seus estudis musicals en l'acadèmia de música de Benicarló, en el Conservatori Professional de Música de Castelló i en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb el catedràtic de clarinet Juli Panyella. En el curs 1999-1993 obté el Premi d'Honor de grau mitjà i en el curs 1994-1995 el Premi d'Honor de grau superior i final de carrera en l'especialitat de clarinet, ambdós per unanimitat. Posteriorment finalitza els estudis d'harmonia i contrapunt, així com nombrosos cursos de perfeccionament de clarinet, formació del professorat, pedagogia musical i direcció amb professors com Ives Roy i José Mª Cervera. En l'actualitat amplia els seus estudis de direcció amb el prestigiós director d'orquestra Miquel Rodrigo en el centre musical Allegro de València.

Com a instrumentista ha format part de la Banda de Música Ciutat de Benicarló, de l'Orquestra Internacional de Peníscola, del duo Poulenc de clarinet i piano, i del quintet de vent Syrinx. També ha realitzat concerts com a solista amb l'Orquestra Internacional de Peníscola i amb l'Orquestra de Càmbra d'Engelberg (Suïssa), amb la qual va estrenar el 1998, a nivell nacional, el Concert rústic per a clarinet Op. 73 de Caspar Diethelm.

Ha estat professor de clarinet en les escoles de música de Traiguera i Vinaròs. Durant els cursos 2002/03 i 2003/04 va ser professor col·laborador de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) dins del pla de formació del professorat. L'any 2000 obté per oposició plaça en el cos de professors d'ensenyament secundari, ocupant actualment plaça com a professor i cap del departament de música en l'Institut d'Educació Secundària José Vilaplana de Vinaròs.

L'any 1992 es fa càrrec de la direcció de l'Escola de Música Ciutat de Peníscola i de la Banda de Música de l'Associació Musical Verge de l'Ermitana de Peníscola, on desenvolupa fins l'actualitat la seua major labor pedagògica i artística. Sota la seua direcció s'obté el 1997 el Primer Premi en el Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló i el Tercer Premi en el Certamen Regional de la Comunitat Valenciana, així com el Segon Premi en el Certamen Provincial de Castelló el 2005.

L'any 2005 es fa càrrec de la direcció dels Cicles de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola i funda l'Orquestra Simfònica de Peníscola.

Músics de tot el món de gran projecció internacional
Peníscola celebra del 16 al 30 de setembre el XXIII Cicle de Concerts de Música Clàssica, una trobada musical organitzada per l'Ajuntament de Peníscola i el Patronat Municipal de Turisme en col·laboració amb l'Associació Musical Verge de l'Ermitana de Peníscola i la Coral Polifònica de Peníscola.

Aquest cicle musical, ja consolidat, compta amb un variat programa dedicat a reconeguts músics i compositors clàssics el repertori dels quals serà interpretat per músics i orquestres de gran projecció internacional procedents d'Alemanya, Xile, Japó, Eslovènia, Sèrbia i Espanya. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola