Notícies

Peníscola llança la campanya de sensibilització de recollida Salimos esta noche? Tienes una cita
20 abril 2007

Peníscola llança la campanya de sensibilització de recollida Salimos esta noche? Tienes una cita

La Regidoria de Medi Ambient ha llançat una campanya de sensibilització i conscienciació de recollida selectiva d'escombraries de forma conjunta amb Fobesa, l'empresa adjudicatària de la neteja d'espais públics i de la recollida de residus sòlids urbans de la ciutat. La campanya informativa Eixim aquesta nit? Tens una cita adreçada al ciutadà pretén donar a conéixer tots els serveis de recollida de residus, fomentar l'ús correcte dels dipòsits d'escombraries i informar sobre els horaris per a dipositar les escombraries en els diferents contenidors destinats a residus sòlids, voluminosos i de reciclatge.

“Amb aquesta campanya no pretenem sancionar els veïns que incompleixen les normes sinó conscienciar els ciutadans que la seua col·laboració és imprescindible per a evitar mals olors i imatge en un municipi turístic com el nostre i facilitar a més la convivència”, ha manifestat Agustín Fresquet, regidor de Medi Ambient. La campanya ja està en funcionament amb el repartiment de 20.000 díptics entre els ciutadans en els quals a partir de dibuixos, vinyetes i eslògans com Eixim aquesta nit?, Ens cridem abans d'eixir? o Per separat? es recorda l'ús dels tres tipus de contenidors per a reciclatge, els horaris de recollida d'escombraries i, com a novetat, la disposició del telèfon gratuït 900 701 031 per a la recollida de voluminosos.

Els escolars del col·legi de Peníscola han estat els primers a conéixer aquest projecte amb la finalitat de contribuir des de la Regidoria de Medi Ambient en l'educació de valors, el civisme, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat des de menuts.

Tens una cita, missatge directe, visual i comprensible
La realització de la campanya s'ha materialitzat en uns fullets informatius, que contenen en la seua portada el concepte TEASER, per a crear expectativa i suspens i que convida a obrir el seu contingut. La portada té com a títol Eixim aquesta nit?, i res no sembla preveure que en el seu interior s'intenta conscienciar la població del compromís i la col·laboració ciutadana necessària perquè s'actue adequadament en la labor diària de traure les escombraries així com la importància del reciclatge.

En aquest compromís diari és on resideix l'explicació creativa. S'ha intentat establir un paral·lelisme entre la importància que personalment donem quan tenim una cita amb una persona i quedem amb ella i la importància d'actuar adequadament en la nostra “cita diària” a l'hora de llançar les escombraries o reciclar. En aquest sentit, no solament es juga amb les paraules sinó també visualment amb una imatge nocturna amb la lluna com a protagonista i un banc de trobada d'una cita amorosa, que resa l'eslògan: Tens una cita.

L'interior del fullet, descobrix la trama proposada i és que quan s'obri l'interior ja figura: Peníscola tens una cita, que vol dir, “Peníscola tens un compromís”, desenvolupant tots els punts claus per a una actuació adequada en la nostra cita diària de traure les escombraries. També s'ha acompanyat el text de vinyetes i dibuixos per a fer més fàcil la seua comprensió visual als més joves i conscienciar-los des de molt menuts, així com a la població estrangera sent així molt més visual, comprensible i directe el missatge.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola