Notícies

Peníscola s'avança a la tendència turística nacional d'expansió cap al mercat rus
26 abril 2007

Peníscola s'avança a la tendència turística nacional d'expansió cap al mercat rus

El mercat turístic rus està immers en l'actualitat en ple procés d'expansió i Peníscola és un de les principals destinacions espanyols escollits pel turisme soviètic, segons revelen alguns indicadors que ratifiquen l'augment d'aquest mercat cap a la ciutat. El Patronat de Turisme de Peníscola, avançant-se a la tendència del sector turístic espanyol iniciada a Catalunya, va iniciar l'expansió cap al mercat rus ja el 2006, en el qual prop de 1.200 agents de viatges i turistes de l'Est van visitar la ciutat.

Actualment, el Patronat municipal es troba organitzant la segona temporada amb aquest mercat per a la qual ja ha rebut diversos viatges de familiarització de diversos operadors turístics. El passat mes de febrer Neva Travel, una de les companyies de viatge més importants de Rússia, va visitar la ciutat i va anunciar que durant enguany dos grups de joves orfes de l'exèrcit rus visitaran Peníscola i iniciarà les seues operacions comercials a desenvolupar en els pròxims quatre anys. Per altra banda, VKO Travel, el primer operador turístic rus a operar en la ciutat castellonenca, preveu portar a seixanta agents de viatges de les seues oficines VKO CLUB en els viatges organitzats per al passat 21 d'abril i divendres que ve 27. VKO ha confirmat que ja compten amb reserves de turistes que visitaran Peníscola a partir del pròxim mes de maig.

Mercat turístic de gran potencial
Rússia representa un mercat de gran futur per a Peníscola. Amb una població de 15 milions d'habitants en la seua capital, Moscou, i 1,5 milions a Sant Petersburg i amb altres catorze ciutats de més d'1,5 milions d'habitants, la Federació Russa és un mercat que ofereix moltes oportunitats per a una destinació tan competitiva però encara desconeguda en el país, com és Peníscola.

A més, diferents són els indicadors que mostren òptimes condicions dels viatges dels turistes russos cap a l'exterior. D'una banda, el Consulat General d'Espanya a Moscou ha concedit un total de 275.000 visats, un 27,5 % més que l'any passat, i per altra banda, l'Organització Mundial del Turisme (OMT) indica que els viatges turístics dels russos a l'exterior s'incrementaran a un ritme del 12 % en els pròxims dos anys.

Un altre dels condicionaments que afavoreixen la mobilitat dels turistes russos és el naixement enguany de Sky Express, la primera companyia de baix cost russa, un model ara com ara inexistent en el país i que pot implicar l'accés als viatges a molts ciutadans. Tots aquests indicadors estan acompanyats d'una bonança econòmica en els últims 5 anys, en la qual el PIB ha registrat un creixement del 6,5 %, el qual s'ha reflectit directament en el turisme emissor del país rus.

Aeroport de Castelló, via d'expansió del turisme rus en la província
No obstant això, perquè el mercat turístic rus continue el seu creixement cap al nostre país i, en concret, cap a Peníscola és necessari aportar solucions a diferents aspectes com la inexistència d'un aeroport a Castelló, que impedeix un desembarcament massiu de vols xàrter, la principal via d'accés d'aquesta tipologia de turisme. Un altre dels motius que dificulten l'expansió és la tramitació obligada de visats per a accedir a Espanya, convertint a països lliures d'aquest tràmit com són Turquia, Egipte o Bulgària en destinacions preferents per a les vacances dels turistes russos.

Des del Patronat de Turisme de Peníscola, Rafael Suescun, president de l'ens municipal, s'ha pronunciat referent a això amb aquestes paraules: “Aquestes són qüestions que han de solucionar-se. La col·laboració del Ministeri d'Afers Exteriors és fonamental quant als visats, ja que aquests turistes han de reservar els seus viatges amb un mínim d'un mes d'antelació, aspecte que per altra banda implica una reserva anticipada per als nostres hotels en un moment en el qual l'última hora està sent la pràctica predominant”. Suescun ha matisat que la immediatesa en l'operativitat de l'aeroport de Castelló sí que és una necessitat per a impulsar el turisme de la província. “Com vam poder comprovar en la Fira de Moscou del passat mes de març, suposa una debilitat de la nostra destinació enfront de Catalunya o Andalusia, comunitats preferides pels turistes russos en l'actualitat. En qualsevol cas, preveem que el mercat rus s'incremente fins a arribar a un 5 % per a enguany, percentatge que esperem que augmente exponencialment amb l'obertura del futur aeroport.”

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola