Notícies

La figura central en al·legoria a l'obra La Colmena corona des d'avui la font de Camilo José Cela
09 mayo 2007

La figura central en al·legoria a l'obra La Colmena corona des d'avui la font de Camilo José Cela

La font dedicada al literat espanyol Camilo José Cela arriba a la recta final de la seua remodelació. La figura central modelada a semblança d'una gran vela de superfície hexagonal, a manera de bresca d'abelles, corona des d'avui la instal·lació inspirada en La Colmena, una de les obres literàries més importants del Nobel espanyol. L'execució d'aquest projecte per part de la Regidoria d'Urbanisme respon a la dotació de funcionalitat d'aquesta instal·lació aquàtica i l'embelliment d'un espai molt transitat pels ciutadans i visitants.

L'estudi Decó Escultura dirigit per l'artista faller Alejandro Santa Eulalia ha dissenyat i instal·lat aquesta nova font situada en la part central del passeig marítim, al costat del drac de mosaic de l'espai de jocs signat també pel mateix autor.
El disseny de la font dedicada a l'escriptor està definit per una estructura principal de forma circular amb un diàmetre extern de 14,60 metres i vas exterior de 10,70 metres sobre la qual s'alça la figura central. El mecanisme hidràulic ha estat substituït i s'ha instal·lat una bomba que impulsarà l'aigua fins a una altura de 4,5 metres per a llançar-la sobre tres cascades de resina sintètica. La font disposa de solucions tècniques i estètiques que permetran la combinació de jocs d'aigua i llums i està embellida amb una coberta de mosaic que combina el blau i blanc com a únics colors.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola