Notícies

La Policia Local de Peníscola reforça les Patrulles de Proximitat en plena temporada turística
06 agosto 2012

La Policia Local de Peníscola reforça les Patrulles de Proximitat en plena temporada turística

Amb l’arribada de l’estiu, Peníscola multiplica el nombre d’habitants per vint, amb la qual cosa passa de 8.000 a més de 160.000 que allotja la destinació durant el mes d’agost.
Amb l’arribada dels turistes, l’Ajuntament de la ciutat multiplica serveis i recursos per atendre les necessitats d’una població, de fet, molt superior a l’habitual durant la resta de l’any.
La seguretat i el control del trànsit són dues qüestions que atén la Policia Local de la ciutat que, amb l’arribada dels mesos de màxima ocupació, multiplica els efectius destinats a aquestes tasques.
La posada en marxa fa uns mesos de la Policia de Proximitat ha facilitat la resolució de possibles problemes amb el trànsit o amb l’increment de població en els diferents nuclis de la ciutat, “les patrulles de barri són les encarregades aquestes setmanes de màxima ocupació, de regular el trànsit de vehicles i d’atendre les preguntes i possibles suggeriments dels turistes a peu de carrer” en paraules del mateix regidor de Governació, Alfonso López, que ha explicat la importància de l’accessibilitat i la proximitat dels agents en una destinació turística com Peníscola.
En total, dues patrulles i quatre unitats motoritzades són les que integren l’equip de Policia de Proximitat a diari i concentren la seua activitat en zones de major concurrència de gent i de vehicles, “tenint en compte que a l’agost Peníscola suma més de 40.000 vehicles als carrers i places, la tasca dels agents en la descongestió de vials és fonamental” explicava el regidor, que ha enumerat l’Av. d’Espanya i tot el nucli suburbà, la plaça d’Illueca o l’Av. del Papa Luna com les zones amb major concurrència de vehicles i, per tant, major presència d’aquestes patrulles.
L’alcalde, Andrés Martínez, ha recordat “l’oferta de més de 1.000 noves places d’aparcament, amb l’habilitació d’espais públics i el nou aparcament subterrani, i la incorporació de deu agents de Policia aquest estiu per garantir el servei i tractar d’absorbir la quantitat de vehicles que arriben a la ciutat” un esforç que és “indispensable per poder seguir sent una destinació turística de referència”, assegurava.
Per la seua banda, López ha fet balanç del funcionament dels semàfors ubicats en l’accés a la platja Nord, en la zona de la plaça d’Illueca, punt on convergeixen vials importants amb molt de trànsit rodat i un dels accessos més concorreguts a la platja. Segons el regidor responsables de la Policia Local, els semàfors estan funcionant “com esperàvem, facilitant el pas de vianants i evitant les antigues retencions”, mesura que se suma a les esmentades anteriorment “pel bé del trànsit i de la convivència” en setmanes en què la població de la ciutat supera la de la majoria de ciutats de la província.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola