Notícies

Peníscola renova el distintiu DESTINACIÓ TURÍSTICA INTEL·LIGENT ADHERIT i ja compta amb un nou Informe Diagnòstic i un Pla d'Acció DTI 2024-2026
18 julio 2024

Peníscola renova el distintiu DESTINACIÓ TURÍSTICA INTEL·LIGENT ADHERIT i ja compta amb un nou Informe Diagnòstic i un Pla d'Acció DTI 2024-2026

Peníscola renova el distintiu Destinació Turística Intel·ligent Adherit obtingut el 2019 i ja disposa del nou Informe Diagnòstic i Pla d'Acció DTI 2024-2026 que ha elaborat SEGITTUR, amb l'actual metodologia de Destinació Turística Intel·ligent impulsada per la Secretaria d'Estat de Turisme d'Espanya. 
Peníscola ja compta amb una trajectòria en el model DTI, es va incorporar al projecte Destinacions Turístiques Intel·ligents fa sis anys amb un diagnòstic de situació i pla d'acció.
El distintiu renovat amb validesa fins al 16 de juliol de 2026, reflecteix el propòsit de Peníscola a convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent, i acredita que continua treballant en la implantació del model DTI, la qual cosa representa un important pas per a continuar formant part del grup de destinacions a l'avantguarda del desenvolupament turístic i amb una estratègia de futur basada en la governança, la sostenibilitat, l'accessibilitat, la innovació i la tecnologia com a eixos vertebradors.

Peníscola forma part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents des de la seua creació el 27 de febrer de 2019, reflectint així l'aposta de la destinació per la seua transformació i modernització turística que també va materialitzar a través de la implantació de la metodologia de Destinació Turística Intel·ligent.
Peníscola ha realitzat un important esforç, contribuint a proporcionar la informació necessària per a avaluar la destinació sobre la base dels requisits i indicadors que la componen, per al conjunt d'eixos clau d'un DTI. Aquesta presa d'informació ha permés valorar a SEGITTUR el grau de maduresa de la destinació en cada requisit i posteriorment proposar un pla d'acció acompanyat de recomanacions a executar per la destinació per a la transformació en Destinació Turística Intel·ligent.


Programa Destinació Turística Intel·ligent

El programa Destinació Turística intel·ligent és un projecte promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR) i gestionat per la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR), que persegueix contribuir a millorar la competitivitat de les destinacions turístiques i la qualitat de vida dels seus residents incidint en cinc àmbits d'actuació: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat.
Aquesta iniciativa, sorgida del Pla Nacional i Integral de Turisme 2012-2015, i d'acord de l'Agenda 2030 per a Espanya, genera els mecanismes adequats per a facilitar la ràpida incorporació d'innovacions en les destinacions.

La Destinació Turística Intel·ligent es defineix com una destinació turística innovadora, consolidada sobre una infraestructura tecnològica d'avantguarda, que garanteix el desenvolupament sostenible del territori turístic, accessible per a tots, facilitant la interacció i integració del visitant amb l'entorn i incrementant la qualitat de la seua experiència en la destinació i la millora de la qualitat de vida del resident. Per a aconseguir aquests objectius, el programa DTI promou la implantació d'un model de gestió que té en compte la transversalitat de l'activitat turística i les característiques diferenciadores de cada destinació. S'articula sobre una metodologia de diagnòstic, basada en 97 requisits i 261 indicadors, que deriva en un sistema de recomanacions, un pla d'acció i un sistema de monitoratge, que conformen els elements fonamentals del model, permetent un procés de millora continu de la gestió de la destinació adaptada als reptes presents i futurs del turisme.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola