Saluda del regidor de festes 2024

Ramón Simó González

Saluda del regidor de Festes - Ramón Simó González

Setembre, l'esperat mes peniscolà ja està a les portes, incrementant la devoció, el fervor i el respecte a la nostra Patrona la Mare de Déu de l’Ermitana.

Cada any, quan començo a redactar aquesta crida i invitació a les festes, prenc com a recurs un dels nostres costums.

Enguany amb aquesta llicència poètica evoco la cançó Peóïscola marinera. La seua silueta austera envoltada de mar blava que enarbora una bandera d'estreles de flor del taronger és el lloc on amarrar després d'una llarga cerca que conclou en aquest privilegiat lloc. Alçada en dura pedra és la més dolça llar, per això diu la seua lletra: “Peñíscola marinera, contigo me he de casar”.

Amb el toc de les campanes donem la benvinguda a uns dies en què regna la tradició. Aquest símbol, aquest so, desperta el millor del nostre caràcter. Ens emocionem amb les paraules de la lloa, que traspassen els cors de tots nosaltres, peniscolans i visitants. Tot conflueix, records del passat, la vida quotidiana i el desig de l'avenir millor, i aquests desitjos són narrats pels dansants. No hi ha explicació científica a un fet que porta succeint des de temps immemorial, però la veritat és que això és el que ens uneix com a veïns d'una ciutat inigualable, la nostra Ciutat a la Mar.

Tenim l'honor de posseir el títol de Festes d'Interés Turístic Nacional, per la participació en els costums i la imatge sociocultural projectada. Que siguen aquestes unes celebracions on tots ens impliquem.

Vull agrair a Isabel Marqués i la seua Cort d'Honor l'excel·lent representació en els festejos de 2023. Enguany ha sigut el major descobriment, perquè hem format un exèrcit de treball, un grup cohesionat, una vitamina en cada circumstància, un repte o desafiament, potser; una bogeria, també, allò que el treball en equip i la unió pot aportar: tots a una veu. Han sabut involucrar-nos en els seus sentiments i vivències durant totes les Festes.

Desitjo felicitar a Araceli Bayarri, Reina de les Festes 2024 i a tota la seua Cort d'Honor, amb qui tenim el futur assegurat.

Vull donar les gràcies a la Comissió de Festes, a la Comissió Taurina, així com a totes les entitats locals i col·laboradors que fan possible la celebració i l'èxit de les nostres Festes Patronals. També vull donar les gràcies a totes aquelles persones que no es veuen, però que estan en la nostra festa, com la brigada de serveis, els professionals sanitaris, el servei de neteja… A totes elles, el meu més profund agraïment.

No puc desaprofitar l'ocasió per a expressar el meu agraïment als veïns del nostre municipi, per donar-me l'oportunitat de treballar per i per a la nostra festa.

Vos convido que continuem recordant d'on venim per a enfortir el nostre avenir, participant en la festa amb germanor, generositat, devoció i responsabilitat.

 

Bones Festes i Visca la Mare de Déu de l’Ermitana

Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola