Notícies

Peníscola se suma, un nou any, a la campanya de sensibilització "Tortugues al Mediterrani"
05 julio 2024

Peníscola se suma, un nou any, a la campanya de sensibilització "Tortugues al Mediterrani"

L'Ajuntament de Peníscola , a través de les regidories de Medi Ambient i Turisme, s'ha sumat a la V campanya de sensibilització ambiental "Tortugues al Mediterrani", una iniciativa de la Fundació Oceanogràfic, l'Aquari de Sevilla i la Fundació Azul Marino, el propòsit de la qual és oferir informació sobre com actuar en cas d'albirar una tortuga marina ferida.

Sota el lema "Ací salvem tortugues", la cinquena edició de la campanya en aquest any està present en 80 municipis de Múrcia, Andalusia, Balears i la Comunitat Valenciana.

"Compromesos amb la nostra mar i el nostre litoral ens sumem un any més a la campanya, amb l'objectiu de comptar amb la col·laboració dels qui ens visiten, en cas que hi haja albiraments de tortugues, per a poder contribuir a la conservació d'aquesta espècie al Mediterrani" ha explicat l'edil de l'àrea de Medi Ambient, Miguel Castell.

La campanya consisteix en la col·locació de més de 1.700 cartells en els quals s'informa banyistes i viatgers de la presència de tortugues marines en les costes mediterrànies i que, en cas de produir-se un albirament, és necessari avisar al 112 per a així activar la Xarxa de Varaments.

En el cas de la Comunitat Valenciana és l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic l'encarregat de desplaçar-se a la zona per a avaluar l'estat de l'animal i traslladar-lo a l'ARCA de la Mar, on es recupera fins a poder retornar-lo de cap nou a la mar.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola