Notícies

Correus posa en circulació vuitanta mil segells dedicats a Peníscola
02 mayo 2024

Correus posa en circulació vuitanta mil segells dedicats a Peníscola

  • Estan inclosos en la sèrie de “Pobles amb encant” i comparteixen protagonisme amb els municipis de Betancuria, Hita i Nuevo Baztán- Amb l'emissió d'aquests segells, Correus rendeix cada any homenatge al valor monumental i geogràfic de diversos municipis espanyols

Correus ha posat en circulació aquesta setmana una emissió de vuitanta mil segells dedicats a Peníscola, dins de la sèrie “Pobles amb encant”, en la qual aquesta localitat comparteix protagonisme amb els municipis de Betancuria (Fuerteventura), Hita (Guadalajara) i Nuevo Baztán (Madrid).
Per nové any consecutiu Correus emet aquesta sèrie per a difondre el patrimoni geogràfic d'Espanya i posar en alça la gran quantitat i varietat de pobles amb encant que conformen el nostre país. De nou, es tracta de quatre segells autoadhesius que simulen les tires postals antigues, plegades en format acordió on el revers del segell també està imprés com si d'una targeta postal es tractara. Enguany, els protagonistes dels segells són: Betancuria, Hita, Nuevo Baztán i Peníscola. A més, en la portada del desplegable apareix una fotografia de l'Ermita de Sant Quirc de Durro a Lleida.
Els vuitanta mil segells emesos per Correus tenen tarifa A, que és la corresponent al franqueig d'una carta o targeta postal nacional ordinària i normalitzada de fins a 20 grams. La imatge que il·lustra el segell de Peníscola mostra una panoràmica marina de la península rocosa sobre la qual s'alça el nucli vell en el qual sobreïx el castell del Papa Luna.
Peníscola té una extensió de 79 km², dèsset dels quals discorren paral·lels al litoral. La ciutat antiga, coronada per la que va ser habitada del Papa Benet XIII, un castell-fortalesa del s. XIV, ocupa un penyal que s'alça 64 metres sobre el blau de la mar. Càlides aigües a l'estiu i tardor es reparteixen entre les platges de fina arena al nord de la ciutadella i belles cales flanquejades per abruptes penya-segats al sud.
Castelló a través dels segells de Correus
La filatèlia és una finestra a la cultura, la història i el patrimoni i amb l'emissió d'aquest segell Correus posa en valor, preserva i difon el llegat castellonenc, igual que fa al llarg de les últimes dècades.
Cal recordar que al gener de 2015 Correus ja va emetre un segell dedicat al portal de Sant Pere de Peníscola, la porta també coneguda com la del Papa Luna. L'altre segell amb el qual Correus ha retratat aquest municipi es va emetre el 1967 i portava la imatge del castell de Peníscola.
Així mateix, la província de Castelló ha tingut reflex en diferents efectes de franqueig. El 1962 es va realitzar una emissió dedicada a l'escut de Castelló i el vestit típic de la província va aparéixer en un altre segell de 1967. Les pintures rupestres de la província també han sigut imatge de diferents efectes postals que han recollit escenes bèl·liques o de caça de les coves de Morella, Remígia, Saltadora o del conjunt del barranc de la Valltorta.
Francisco Tárrega, compositor i guitarrista, nascut a Vila-real (Castelló) a mitjan segle XIX, va ser motiu d'una altra estampeta i, dins de la sèrie dedicada a arbres monumentals, Correus va emetre el 2002 un segell representant l'om de Navalles, plantat el 1636 i amb una altura de 14 metres. Ja el 2004 es va posar en circulació un segell dedicat a l'Entrada de Bous i Cavalls a Sogorb, festa d'interés turístic internacional.
Els segells més recents són de 2020 i es van dedicar al municipi de Morella (serie Pobles amb encant) i a la província de Castelló (sèrie 12 mesos, 12 segells).
Característiques tècniques
L'efecte postal es pot adquirir en les oficines de Correus, a través de Correos Market, contactant amb el Servei Filatèlic en el correu atcliente.filatelia@correos.com, o telefonant al 915 197 197.
Pobles amb encant. Peníscola. Betancuria. Hita. Nuevo Baztán.
Procediment d'impressió: Offset (impressió anvers i revers)Paper: Estucat, engomat, fosforescentGrandària del segell: Desplegable en acordió 4 segells autoadhesius + vinyeta: 80 x 316 mm. Es considera H.BEfectes en plec: DesplegableValor postal dels segells: Tarifa A – 3,28 euros el desplegableTirada: 80.000

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola