Notícies

Peníscola ompli d'activitats la Setmana Santa
28 febrero 2024

Peníscola ompli d'activitats la Setmana Santa

  • Les previsions d'ocupació apunten al fet que es penjarà el cartell de complet en la majoria d'establiments d'allotjament en el municipi durant els dies festius
  • A la programació litúrgica se sumen activitats culturals i esportives que complementen l'oferta de la Ciutat a la Mar

La principal destinació turística de la província de Castelló calfa motors i inicia el compte arrere per a Setmana Santa, dates en les quals tradicionalment arranca decididament la temporada turística en la localitat.
"Esperem una Pasqua amb molt bones xifres d'ocupació i la previsió que l'activitat que el sector ha estat sostenint al llarg dels caps de setmana de, pràcticament, tot l'hivern, s'impulsa de cara a la temporada estival amb molt bones dades en aquests primers dies festius" ha valorat el regidor de l'àrea de Turisme, Ramón Simó, durant la presentació de la completa programació d'activitats que proposa Peníscola als seus visitants per a aquests dies.
El sector d'allotjament en la localitat apunta a la possibilitat de penjar el cartell de complet en bona part dels establiments locals, especialment durant els dies festius centrals de la Pasqua.
La vistositat de la programació litúrgica, amb les processons que recorren els carrerons empedrats de la ciutat antiga és, "sens dubte, un atractiu per als qui ens visiten", ha assegurat la regidora de l'àrea de Cultura, Lidia Herrero, qui ha destacat la programació religiosa, que abasta la ciutat des del dia 23 de març fins al dia 7 d'abril.
El Diumenge de Rams es durà a terme l'habitual benedicció de palmes enfront de l’ermita de la Patrona, la Mare de Déu de l’Ermitana, el Dijous i Divendres Sant tindran lloc les esperades processons per la ciutadella emmurallada, el Diumenge de Pasqua l'emotiva Processó de l’Encontre i, per a finalitzar, el dia 7 d'abril se celebrarà la tradicional Romeria a l'Ermita de Sant Antoni.
A la programació litúrgica se sumen activitats esportives com els campus de tennis i pàdel o bàsquet, així com activitats culturals com la Trobada Provincial de Bombos i Tabals, programada per al dia 6 d'abril.


Una escapada cultural

Els amants del patrimoni monumental tenen a Peníscola una escapada ideal per a gaudir de la seua ciutadella emmurallada amb trams medievals i renaixentistes, coronats pel seu Castell declarat Monument Nacional.
És una de les tres seus pontifícies del món, juntament amb Avinyó i Roma, i compta amb la particularitat de tindre la seua fortalesa al costat de la mar.
A més d'un patrimoni natural excepcional, Peníscola suma segles d'història en els carreus que dibuixen la seua ciutat antiga i proposa visites per a conéixer-la.
L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de la localitat, tal com impulsa durant els mesos d'estiu, també en els dies festius de Setmana Santa programa activitats amb guies, totalment gratuïtes, per a recórrer els carrerons del seu nucli antic i conéixer els detalls de la seua dilatada història.
"Les visites guiades són una de les activitats irrenunciables per a conéixer el nostre atractiu patrimoni local i per això programem, al llarg de la Pasqua, diferents eixides que es donen cita en l'oficina d'informació turística, per a recórrer el nostre nucli històric" ha explicat Simó, indicant que aquesta opció és totalment gratuïta per als qui s'inscriuen a participar-hi.
A més de les visites guiades, els informadors turístics ofereixen informació detallada als visitants que prefereixen conéixer el patrimoni local sense guies, podent també realitzar els circuits de manera autònoma seguint les indicacions que es troben en el portal turístic en línia; "els qui ens visiten i estan interessats en els nostres racons de pel·lícula i localitzacions de múltiples rodatges, també tenen la seua opció detallada tant amb guia com a través de la informació en la nostra web" ha recordat l'edil, afegint que les visites en família disposen també de circuits dissenyats amb senyalització per a una visita tematitzada i orientada als més menuts.
Els dies en què tindran lloc les visites guiades enguany són el 23, 24, 28, 29, 30 i 31 de març, per a finalitzar el dia 1 d'abril.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola