Notícies

Peníscola avança en el projecte de millora de l'entorn comercial del seu nucli antic
08 noviembre 2023

Peníscola avança en el projecte de millora de l'entorn comercial del seu nucli antic

  • El projecte Peníscola Centre Comercial Obert que va presentar el consistori li va valdre l'adjudicació d’1,7 milions de subvenció europea i contempla la digitalització, millora de l'accessibilitat i serveis, així com la sostenibilitat i impuls de l'economia circular en aquest entorn
  • Aquesta ajuda del Fons Next Generation de la Unió Europea s'engloba dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern"

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Peníscola avança en els treballs tècnics per al desenvolupament del projecte Centre Comercial Obert, pel qual el consistori rebrà 1,7 milions del Fons Next Generation de la Unió Europea.

L'execució dels treballs millorarà de l'accessibilitat i serveis, així com de la sostenibilitat i impuls de l'economia circular a l'entorn del nucli antic i eixample urbà del municipi.

Aquesta ajuda s'engloba dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern que impulsa el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

L'equip de redacció del projecte està treballant juntament amb els tècnics municipals i diferents empreses de subministraments per a poder abordar la licitació dels treballs d'obra en les pròximes setmanes.

 

Transformació digital i de l'entorn

El projecte a execució contempla actuacions en matèria de transformació digital, transformació del punt de venda, millora de la sostenibilitat i promoció de l'economia circular, millora en la cadena de subministraments i traçabilitat de productes, sensibilització i formació.

Destaquen, per exemple, les inversions previstes en matèria de creació de contingut comercial, instal·lació de sensors o posada en marxa de programes d'incentius i campanyes de captació o accions de street-màrqueting, dins de les despeses dirigides a la transformació digital, que ascendeixen a 204.972€.

El gruix de la inversió se centrarà en les despeses referides a la transformació del punt de venda, amb desplegament de nova cartelleria, millora en la pavimentació de vials, reparació de col·lectors de sanejament, soterrament de la xarxa elèctrica i renovació de l'enllumenat o la transformació del sistema de gestió de residus, l'import conjunt dels quals ascendeix a 1.415.803€.

Es destinaran també 468.409€ a la substitució de contenidors i l'adquisició d'un camió recol·lector de residus per a la retirada porta a porta.

Altres despeses com el desplegament de xarxa wifi suposaran una inversió de 30.746€ i per a formació i sensibilització es contempla destinar 9.486€

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola