Notícies

L'Ajuntament projecta la reforma de la seua plaça de Armas
10 febrero 2023

L'Ajuntament projecta la reforma de la seua plaça de Armas

  • Els serveis tècnics proposen la repavimentació, millora de l'enjardinament, millora de la xarxa de sanejament i la implantació de fibra per a les telecomunicacions
  • El consistori quantifica el cost total dels treballs en 137.608,63€
  • L'avantprojecte de recuperació i millora d'aquest entorn s'ha presentat a la convocatòria de subvencions per a la protecció de béns patrimonials que convoca la Conselleria de Cultura

L'Ajuntament de Peníscola treballa en la programació de la millora de l'entorn de la plaça de Armas de la població, situada en el centre històric, just a les portes del castell templer pontifici.
Aquest espai és l'avantsala del conegut monument i de l’ermita de la Patrona de la ciutat, la Mare de Déu de l’Ermitana, els dos edificis que es troben situats en la part més alta del penyal.
Concretament, el consistori pretén la millora de les condicions de l'àrea urbana comercial que representa el nucli antic de Peníscola, conjunt historicoartístic, declarat Bé d'Interés Cultural, i la seua posada en valor, mitjançant una sèrie d'actuacions que ja estan definides i descrites en el Pla Especial de Protecció del Conjunt Historicoartístic de Peníscola. 
Les actuacions que es contemplen són la repavimentació de la plaça de Armas, amb noves solucions d'acabat i disseny que milloren l'actual, especialment en les seues creus més importants. També la substitució d'entroncaments de sanejament que milloren la xarxa existent, en el seu entroncament amb la resta de carrers -carrers de San Roque, Castillo, Santos Mártires i San Vicente- que avui dia en alguns trams es troba danyada.
D'altra banda, es contempla també l'execució d'altres xarxes d'infraestructures necessàries avui dia com les xarxes de fibra i telecomunicacions que millorarien de manera significativa la possibilitat de la venda en línia.
"La reforma, recuperació i millora dels espais urbans del nucli antic ha de ser prioritat per a totes les administracions, perquè cada inversió suposa una optimització dels recorreguts tant per als vianants com trànsit rodat d'accés al mateix castell, dinamitzant l'entorn comercial del seu voltant" ha valorat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha visitat la plaça de Armas juntament amb els responsables tècnics de l'avantprojecte i la seua presentació a Conselleria de Cultura.
Des del consistori s'ha traslladat a Generalitat aquest avantprojecte, que concorre a la convocatòria de subvencions per a la protecció de béns patrimonials de la Comunitat Valenciana, amb l'expectativa de comptar amb finançament autonòmic en l'execució d'aquesta obra el cost de la qual ascendeix a 137.608,63€

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola