Notícies

Peníscola celebrarà, per segon any, un esdeveniment que recordarà el pas del papa Luna per la ciutat, atorgant-li l’excepcional condició de seu pontifícia
24 mayo 2012

Peníscola celebrarà, per segon any, un esdeveniment que recordarà el pas del papa Luna per la ciutat, atorgant-li l’excepcional condició de seu pontifícia

Després de la celebració, l’any passat, del sisé centenari de l’arribada del papa Benet XIII a la ciutat de Peníscola, l’Ajuntament de la ciutat, juntament amb la Diputació Provincial, faran possible la celebració aquest pròxim mes de juny d’una nova recreació del pas del controvertit pontífex per la vila.
“La nostra història és rica i excepcional, no hem d’inventar-nos res perquè el que va ocórrer a Peníscola en el segle XV va influir en el desenvolupament futur de la religiositat a occident” assegurava Joan Baptista Simó, cronista oficial de la ciutat i president de l’Associació Amics del Papa Luna, entitat local que ha impulsat el projecte.
En aquesta línia, l’alcalde, Andrés Martínez, ha destacat “la importància de posar en valor la història del papa L una que fa de Peníscola un lloc singular en el món, no hem d’inventar-nos res, tan sols recordar i posar en valor el que va significar la ciutat durant el pas del papa Luna en ple Cisma de l’Església Catòlica”.
L’esdeveniment tindrà lloc entre els dies 22 i 30 de juny, i en la programació d’actes previstos es troba, el mateix dia 22, una processó papal que acabarà a la plaça de Santa Maria amb una representació teatral que recordarà la redacció del pontífex del seu propi testament i la seua recepció als compromisaris de Casp, un espectacle la particularitat del qual resideix en els textos, ja que les paraules del papa Luna seran fidedignes a les seues autèntiques expressions en butles i textos del seu propi puny i lletra; tal i com el director artístic de la representació, Josi Ganzemüller, declarava “busquem transmetre autenticitat”.
Aquesta mateixa nit, com a colofó, la ciutat acollirà un espectacle inèdit de llum i so que acabarà la mitjanit en el pati d’armes del castell de Peníscola, “una aposta nova per a enguany que incorpora un nou atractiu per als turistes i visitants” assegurava Rafael Suescun, president del Patronat Municipal de Turisme de la ciutat.
El dia 23, nit de la revetlla de sant Joan, la ciutat es vestirà de foc amb una desfilada ambientada en la representació del solstici d’estiu, que s’iniciarà en l’entorn màgic del nucli antic emmurallat i acabarà a la platja Sud.
Durant ambdues jornades i fins el dia 24 un mercat d’oficis amb activitats per a tots els públics ambientades en l’edat medieval traslladarà el cor de la ciutat al segle XV.
Els actes acabaran el dia 30 amb l’obra teatral El Papa Luna, de José Camón Aznar que tindrà lloc al castell del Papa Luna, en el 41 aniversari de l’estrena.
“Sumar turisme i cultura és una aposta estratègica no sols de l’Ajuntament sinó de la Diputació Provincial i de la Generalitat Valenciana” assegurava l’alcalde, que ha comentat “la importància d’apostar per aquest tipus de projectes que sumen esforços de la població local amb l’objectiu de restablir i divulgar una figura històrica tan vinculada al nostre municipi”, així, l’alcalde ha volgut agrair la implicació de les diferents associacions locals en l’esdeveniment al qual ha augurat “un futur de creixement i consolidació amb el suport de les diferents administracions per convertir aquesta commemoració en un eix de promoció estratègica”.

La Universitat de Saint Andrews homenatjarà el papa Luna
En les mateixes dates, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, acudirà a la invitació de la universitat escocesa de Saint Andrews en el 600 aniversari de la seua creació, amb motiu del record del pontífex que, mitjançant una butla, va permetre a la universitat adoptar la condició de catòlica.
Amb el lliurament a l’alcalde de la butla, expedida des de Peníscola pel sant pare en els segle XV, la universitat rememora l’aniversari de la seua creació, retent un homenatge al papa Luna i reconeixent el paper estratègic de la seua actuació des de Peníscola durant el Cisma d’Occident.
“Un esdeveniment històric que demostra la importància i la projecció internacional que hem de treballa des de les diferents administracions per aconseguir una promoció sòlida del nostre patrimoni cultural”, valorava l’alcalde.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola