Notícies

Festival de Jazz
24 mayo 2012

Festival de Jazz

El secretari autonòmic de Cultura, Rafael Ripoll, ha presentat aquest matí la IX Edició del Festival Internacional de Jazz, en el Palau de Congressos de Peníscola.

Ripoll ha estat acompanyat del director executiu de Castelló Cultural, Vicente Farnós, del diputat de Cultura, Héctor Folgado, del director del Festival, Fernando Marco, així com de l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez.

La IX edició del Festival Internacional de Jazz de Peníscola se celebrarà del 5 al 28 de juliol, amb actuacions en tres grans espais: el Palau de Congressos de Peníscola, l’Hotel Don Carlos i la plaça Santa Maria de Peñíscola.

Ripoll ha posat de manifest la seua satisfacció per presentar, un any més, aquest Festival. “Aquesta serà la novena edició del festival que compta amb una magnífica trajectòria”. A més, ha assegurat que seguiran donant-li suport, ja que és un dels esdeveniments de referència a nivell nacional, amb un elenc de músics extraordinari que, sense dubte, enriqueix cada any tota la comarca. “L’aposta per aquest festival demostra, una vegada més, l’estret lligam que hi ha entre turisme i cultura”, ha assegurat Ripoll.

Farnós, per la seua banda, ha comentat que aquest Festival continua, en aquesta novena edició, acollint grans cites musicals, “Es tracta d’un festival punter, comparable als de San Sebastià i Vitòria”, ha afirmat.

Així mateix, ha explicat que en aquesta novena edició es tornarà al jazz en estat pur, fent d’aquest un dels esdeveniments més exclusius, interessants i bonics. “Conjugant la qualitat dels solistes, la varietat, i el lloc en què se celebra, tot això fa que aquest siga un festival únic”, ha manifestat el director executiu.

Marco ha realitzat una explicació dels concerts que se celebraran en aquesta novena edició, englobant-los en els tres grans espais que els acolliran, com són el Palau de Congressos de Peníscola, que acollirà les quatre actuacions principals, l’Hotel Don Carlos, que acollirà quatre actuacions gratuïtes, els dissabtes del mes de juliol, així com la plaça de Santa Maria, amb actuacions gratuïtes els dijous del mes de juliol.

Martínez ha assegurat que en una època de restriccions econòmiques com la que vivim, poder mantenir un festival d’aquesta envergadura és un esforç però també un privilegi, ja que ha sigut gràcies a la unió de totes les institucions vinculades. A més, s’ha mostrat content i il·lusionat ja que és un festival molt positiu per a la ciutat, i que, sense dubte, en gaudiran tant jóvens com majors.






Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola