Notícies

La Setmana Santa a Peníscola abaixa l’atur fins el 10% del total de la població activa
23 mayo 2012

La Setmana Santa a Peníscola abaixa l’atur fins el 10% del total de la població activa

La maquinària turística comença a funcionar i, malgrat la greu crisi econòmica, Peníscola segueix mantenint els nivells de desocupació molt per sota de la mitjana nacional. Així ho revelen les últimes dades que ha fet públiques el Servei Valencià de Formació i Ocupació, per municipis, que apunten a una reducció en la taxa d’atur de Peníscola de dos punts, del 12% al 10% del total de la població activa, en el mes d’abril, la qual cosa suposa una reducció del 15% del total de desocupats del municipi.
“Més de cent persones han aconseguit una ocupació en l’últim mes” apuntava el regidor d’Ocupació en el consistori, Rafael Suescun, que és també responsable de la gestió turística del municipi i ha fet una lectura econòmica de les dades en clau turística: “l’inici de la campanya i la Setmana Santa posa en marxa el motor econòmic de la nostra ciutat, la qual cosa comporta de forma lògica la reducció de la taxa d’atur”.
El sector turístic, amb una demanda menys elàstica que la d’altres sectors productius, “segueix mantenint bona part de la nostra economia” declarava l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, que ha manifestat la seua alegria continguda després de conéixer les xifres d’atur en el municipi que, “malgrat ser molt inferiors a la mitjana nacional i mostrar una tendència a la baixa en els pròxims mesos, segueixen significant famílies que no tenen recursos” valorava.
Des de l’Ajuntament, la Regidoria d’Ocupació en els últims dos anys ha facilitat l’accés a l’ocupació a més de seixanta persones, a través de recursos propis o d’altres administracions, mitjançant programes de formació i ocupació. A més, ha coordinat i posat a disposició dels usuaris classes d’alfabetització informàtica i noves tecnologies, a través dels programes de la Conselleria, amb les Unitats Locals d’Aprenentatge.
“Les administracions locals no tenen competències en l’ocupació, tanmateix, la nostra aposta per contribuir a la dinamització local i a la creació de nous llocs de treball fa que confiem de forma estratègica en la labor de la Regidoria, que està duent a terme tasques d’assessorament i informació a desocupats i a emprenedors” assegurava l’alcalde.
Des d’aquesta àrea, el departament tècnic realitza plans de viabilitat a empreses, assessoria per a la creació d’empreses i promoció d’autoocupació, informació per la tramitació de subvencions i ajudes, confecció de currículums vitae, entre altres tasques.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola