Notícies

Visita dragat port de Peníscola
21 mayo 2012

Visita dragat port de Peníscola

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha visitat les obres de manteniment i dragat del port de Peníscola, on ha manifestat que “els 35.000 m3 d’arena extrets del dragat del port serviran per regenerar la platja del municipi”.
Bonig ha destacat que “aquesta actuació té com a objectiu garantir que en el port, les embarcacions puguen entrar i sortir amb facilitat, a través del canal de navegació”.
“Les obres, amb una inversió de 260.000 euros, consisteixen principalment en el dragat mitjançant succió del material del fons, l’apilament en la cantera de la mateixa draga i la posterior impulsió a través de la canonada per ser abocat de cap nou en el lloc autoritzat. El material extret serà utilitzat per regenerar la platja Nord de Peníscola i millorar així la qualitat de l’arena en l’època estival” ha indicat la consellera.
Bonig ha assenyalat que “la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient inverteix a través d’un contracte plurianual, amb durada de 4 anys, més d’1,2 milions d’euros en el dragat dels ports de la Generalitat”.
La titular d’Infraestructures ha subratllat que durant la durada del contracte de dragats, des de 2011 a 2014, es duran a terme els següents ports de la Generalitat Valenciana: Vinaròs, Benicarló, Borriana, Cullera, Dénia, Xàbia, Moraira, Calp, Altea, Benidorm, la Vila Joiosa, el Campello, Santa Pola, Tabarca i Torrevella”.
Descripció de les obres de dragat
Les zones de dragat són normalment bocanes i canals d’accés i el material a dragar són arenes i fangs, fonamentalment, i el mode de dragat més utilitzat és el de succió en marxa.
Gran part del material a extraure és apte per a l’aportament a platges, ja siga submergida o eixuta, i per això és necessari comptar amb la possibilitat de diferents tipus d’abocament que podrà realitzar-se per obertura del compartiment per a runa, per impulsió a través de la canonada i per impulsió a través del canó.
Gràcies a aquestes tècniques, l’emplaçament de la zona d’abocament serà determinat per la Conselleria d’Infraestructures i Transport, després de l’autorització prèvia de Capitania Marítima, en el cas de mar obert i de la Direcció General de Costes en el cas que s’aboque en platja eixuta o peu de platja submergida. A més, es podran realitzar aquests treballs com a bassa de decantació per a posterior transvasament i extensió, o trasllat a l’abocador.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola