Notícies

Peníscola prepara el seu particular homenatge a Berlanga amb una àmplia programació d'activitats en el pont d'octubre
06 agosto 2021

Peníscola prepara el seu particular homenatge a Berlanga amb una àmplia programació d'activitats en el pont d'octubre

CENTENARI DE LUÍS GARCÍA BERLANGA
  • Art gràfic, literatura, humor i cinema entorn de la figura del cineasta completen la proposta municipal que li retrà tribut
  • Ramón Simó: "Estem ultimant una programació multidisciplinària i per a tots els públics, amb interessants noms propis, pensant en com i què li agradaria al mestre"

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Peníscola ha anunciat que el proper mes d'octubre, entre els dies 8 i 12 coincidint amb el pont festiu, la ciutat retrà homenatge a qui la va convertir en Calabuch.

En el centenari del naixement del cineasta valencià, Luís García Berlanga, "Peníscola no podia deixar de retre tribut a qui, amb el seu cinema, va portar cada racó de la ciutat a la pantalla gran, ja a mitjan del segle passat, construint en l'imaginari col·lectiu una Peníscola berlanguiana, la seua ciutat somiada, projectant cadascuna de les nostres singularitats sota el seu particular i humorístic punt de vista" ha valorat el regidor de l'àrea, Ramón Simó.

Es tracta, concretament, d'una programació d'activitats que inclou projeccions, exposicions, xarrades, taules redones i activitats infantils, "que pretenen acostar la figura de Berlanga a tots els públics i evidenciar la seua singular relació amb Peníscola" ha ampliat Simó.

"Estem ultimant una programació multidisciplinària i per a tots els públics, amb interessants noms propis, pensant en com i què li agradaria al mestre" ha ampliat el regidor.

Des de la Regidoria s'ha informat de la voluntat del consistori d'homenatjar Berlanga durant els festius d'octubre, qüestió que s'anirà concretant a mesura que avance l'estiu.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola