Notícies

L'Ajuntament de Peníscola ha programat diverses activitats de conscienciació sobre la diversitat
17 mayo 2021

L'Ajuntament de Peníscola ha programat diverses activitats de conscienciació sobre la diversitat

 

Una de les tasques de l'administració pública és sensibilitzar sobre els drets i obligacions de la ciutadania per a aconseguir l'objectiu d'una societat "moderna, oberta al món i als seus canvis" ha explicat la regidora de l'àrea de Benestar Social, María Jesús Albiol.
Per a fer-ho possible, una de les estratègies existents és la commemoració dels Dies Internacionals, que des de les Nacions Unides s'han determinat "per a donar visibilitat a una problemàtica o reivindicar un dret dels col·lectius més vulnerables".
Aquestes efemèrides "ens permeten poder posar l'atenció en aspectes que mantenen viva la consciència sobre les dificultats existents, ens humanitzen i dignifiquen a totes les persones sense distinció; en definitiva, permeten connectar la realitat del municipi amb una perspectiva global referent a problemàtiques, reivindicacions i drets" ha valorat.
Amb aquest plantejament, des de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Peníscola, s'han programat una sèrie activitats per a commemorar el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGBIfobia.
Les activitats s'han programat en els centres educatius i tenen per objecte "posar en valor la diversitat com a fonament dels drets humans i el respecte a la diferència".
Aquesta setmana, el dimecres dia 19 de maig, la Regidoria durà a terme dues sessions amb els alumnes de segon d'ESO del "Taller acollim la diversitat; prevenció de l'Assetjament Escolar", en l'IES Alfred Ayza. Concretament, es realitzarà una dinàmica amb l'alumnat per a reflexionar sobre l'assetjament en l'entorn escolar emprant la tècnica del rol playing per visibilitzar tots els rols que hi ha dins de les situacions d'assetjament.
En el CEIP Jaime Sanz la Regidoria ha programat també activitats, ja el mes de juny, amb els alumnes de primer i segon d'Educació Primària. Concretament, es tracta de dues representacions teatrals de La perruca de Lucca sobre el llibre del mateix títol, que es treballarà també i posteriorment, a l'aula, per a abordar i qüestionar la construcció social de les diferències de gènere.
(Peu de foto).- L'alcalde, Andrés Martínez, va participar la setmana passada en les activitats programades a Castelló amb motiu de la commemoració d'aquest dia, mostrant el seu suport al col·lectiu LGTBI, al costat d'altres companys de la Diputació Provincial, també en la seua condició de diputat.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola